Модератор: Модераторы форума
моисей писал(а): Но вот погуглил и эту информацию никто не опровергает. Рад буду заблуждаться.
моисей писал(а):почему в самом деле именно это не расследуют дело где и из-за кого погибла бОльшая часть людей...
mutexx писал(а):моисей писал(а):почему в самом деле именно это не расследуют дело где и из-за кого погибла бОльшая часть людей...
ну хз, вроде и расследуют но как-то вяло: http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1506865
Voyager писал(а):Ну а финальный вывод... думаю каждый сам свой сделает.
elektron писал(а):Как раз очень часто в подобных вещах бывает наоборот: вывод бежит задолго впереди телеги, а видео предназначается именно только для того, чтобы в качестве "наглядного доказательства" подвести человека к такому "выводу", то есть манипуляцией.
[b]Запис розмови Паета і Ештон розмістив у середу в YouTube користувач "Expertise Centre of the Russian Federation".
Ролик супроводжується підписом, з якого випливає, ніби Урмас Пает "розкриває шокуючу інформацію, яка підтверджує чутки про те, що снайпери були найняті лідерами Майдану".
Ролик тут же був виявлений російським державним телеканалом Russia Today, який повідомив у заголовку новини про те, що "Ештон доповідали, що Янукович не був причетний до вбивств людей на Майдані".
Голова комітету російської Думи з міжнародних справ Олексій Пушков написав у Twitter, що Пает "сказав, що за снайперами, які стріляли по протестувальниках, стояла опозиція".
Потім ще кілька російських засобів масової інформації повідомили вже в повністю стверджувальній формі, ніби Пает говорив про наявні докази того, що снайперів найняв хтось з лідерів опозиції.[/b]
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает, підтвердивши достовірність запису, пояснив на брифінгу в середу, що він лише переказував версію, про яку йому говорила 25 лютого в Києві громадський діяч, лікар Ольга Богомолець.
"Я не давав оцінок. Я тільки висловив стурбованість, що якщо ці чутки почнуть жити власним життям, це може нашкодити ситуації на Україні", - додав пан Пает.
"
Я закликаю журналістів дуже уважно поставитися до цього запису: я говорив лише про те, які версії ходили про подію в Україні"
Урмас Пает, міністр закордонних спрва Естонії
Ольга Богомолець сказала в середу журналістам, що вона, по-перше, не говорила Паету про вбитих з обох сторін, оскільки не бачила тіл убитих міліціонерів.
По-друге, за словами пані Богомолець, вона не висловлювала припущення, що за снайперами на Майдані стояв хтось із опозиціонерів.
"Я думаю, щось таке можна говорити, тільки спираючись на факти", - сказала Ольга Богомолець
Спроба дискредитації
Розмова Паета і Ештон відбулася 26 лютого. Естонський міністр припустив, що запис прослуховування розмістили в інтернеті саме зараз, щоби дискредитувати новий уряд України.
У телефонній розмові з Кетрін Ештон Урмас Пает стисло переказав свою розмову з Ольгою Богомолець, повідомивши, що ті міліціонери і повстанці, які стали жертвами снайперського вогню, були, судячи із "почерку", застрелені одними і тими ж снайперами.
"Вона показала мені деякі фотографії, вона сказала [...], що це один почерк, один тип куль, і вже викликає занепокоєння, що нова коаліція не хоче розслідувати, що саме відбулося, тому все сильніше і сильніше враження, що за снайперами стояв не Янукович, а хтось з цієї нової коаліції ", - сказав Пает і додавши, що якщо ці розмови почнуть жити своїм життям, то це з самого початку дискредитує нову коаліцію.
Ольга Богомолець сказала британському виданню Daily Telegraph, що розслідування, як запевняє новий уряд, іде, але подробиць про його перебіг вона не знає.
Voyager писал(а):elektron писал(а):Как раз очень часто в подобных вещах бывает наоборот: вывод бежит задолго впереди телеги, а видео предназначается именно только для того, чтобы в качестве "наглядного доказательства" подвести человека к такому "выводу", то есть манипуляцией.
На мой взгляд, здесь вывод не следует из видео. Это видео интересно с точки зрения анализа расположения стрелявших снайперов. А на кого они работали - это еще надо разбираться. Это только одна из попыток анализа, есть еще и другие расследования.
healix писал(а):- снайпер не может быть из числа силовиков, потому что он вёл огонь по силовикам;
- боец целится вверх, значит это третье доказательство, что снайперы не из числа силовиков.
Voyager писал(а): Ну а финальный вывод... думаю каждый сам свой сделает.
Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей