Модератор: Модераторы форума
BIS писал(а):З врахуванням, що панелі зараз здешевшали майже вдвічі, від того що я брав, та й інше обладнання просіло в ціні
Сэнсэй писал(а):З огляду на вчорашній концерт гопників-трампістів, солодкі навіювання про швидкий договорнячок розвіялись, то ж і ціни знову поповзуть догори, я думаю. А влітку взагалі знову стрельнуть до небес., коли всі повключають свої кондішени і спричинять графіки відключень.
Сэнсэй писал(а):Класна в тебе статистика. А чи нема якихось новин про відновлення зеленого тарифу? Бо влітку, реально, не знатимеш куди ту електрику вже дівати. Може, якийсь великий бак-термос змайструвати на тонну води і підключити через лічильники сусідів за якусь компенсацію? Все ж краще, ніж просто відключати зайві панелі від генерації
BIS писал(а):Просто треба змиритись, що є частина недоотриманого прибутку
Сэнсэй писал(а):Вчора промайнула новина про будівництво китайцями якихось великих гравітаційних акумуляторів. Чудова ідея: при надлишку електрики вся потужність йде на піднімання величезного тягаря, а при браку сонця тягар повільно опускається, приводячи в рух генератор. Супер. І ніяких коштовних аккумів, тягар - вічний акум.
Сэнсэй писал(а):А розкажи докладніше про "Зареестрував домен і прокинув зовнішній доступ через тунель на cloudflare", бо я про це ще й не починав читати.
Сэнсэй писал(а):А з зайвим теплом у кімнатах влітку ще не думав що робити? Я тут планую поекспериментувати з "розумними" двигунами (типу таких), які по команді тягнуть за мотузки рулонних штор, закриваючи вікна, коли в них сонце починає шпарити. Бо такі штори є на сонячній стороні, а руками їх тягнути - ліньки. Мабуть, треба їх підв'язувати не до датчика температури, а до датчика освітлення, якщо такий є. Бо, якщо до температури, то влітку, щоб штори не закривались весь час, треба буде завжди ганяти кондішен. А, по ідеї, з датчика освітлення можна (?) задати рівень світла у вікні, починаючи з якого штори треба закривати. І треба ще щось розумне встромити у вазон з рослиною, щоб кричало на телефоні, що час поливати. Наче, є такі аналізатори грунту.
Сэнсэй писал(а):А що за акумулятор на тонну води? Сам робив? Це якийсь мега-термос?
Сэнсэй писал(а):А що за акумулятор на тонну води? Сам робив? Це якийсь мега-термос?
Вернуться в Qashqai - мир высоких технологий
Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]