Модератор: Модераторы форума
Стив писал(а):Это какой-то пушной зверь.
Sysopaty писал(а):Какое тебе до Украины? Какое дело к тому что у нас происходит? Скажи как есть, клоун, не позорься.. скажи "мужики, жить то как-то надо.. предприятие закрыли.. жену сократили.. работы нет..". Мы поймем. Будешь себе тут постить свою методичку, мы будем делать вид что она работает. Перестанем тебя обзывать, посылать.. Заживешь как человек.
shelty писал(а):Стив писал(а):Это какой-то пушной зверь.
Писец? Так это диагноз всей Раши.
Sysopaty писал(а):Valiko
А были сомнения?
...
Я рад за Стива и Валентиновича, сегодня у них к стекломою будет закусь, беляши с собачатины.
Valiko писал(а):Видеть сирийские видео
Стив писал(а):shelty писал(а):Стив писал(а):Это какой-то пушной зверь.
Писец? Так это диагноз всей Раши.
У тебя не он на аватарке?
Mason Lemberg
23 mins ·
Про підняття мінімальної зарплати в 2 рази
Хочу сказати, що я радий, що воно в нас починає формуватися, нарешті. І багато людей перш ніж радіти підняттю мінімальної зарплати, задають запитання: "За чий рахунок бенкет? Звідки в держави гроші на це?"
Це величезний прорив суспільства у порівнянні з часами "йуліної і вітіної тисячки".
Багато хто, в тому числі і я, вважаю такі дії влади популістським кроком.
Однак, навідміну від багатьох, я все ж таки розцінюю цей крок Уряду як необхідний, крок з допомогою якого можна запустити економіку. Безперечно, у випадку, якщо на це є можливості і ресурси (цього я не знаю).
Але те, що вчора Гройсман заявляє про підвищення зарплати в 2 рази, а сьогодні Розенко каже, що порахують через 2 тижні - це ппц, який не додає мені оптимізму і з локальними алярмами Уряд точно зіткнеться.
Тим не менше, процес підняття мінімальної зарплати точно спричинить ряд негативних і позитивних процесів:
Негативні процеси:
- аномальна інфляція в 1-му кварталі 2017 року. Професійність уряду залежить від того як він впорається з інфляцією.
- погіршення фінансового стану підприємств, які мають неефективне, трудозатратне виробництво, витіснення їх з ринку, внаслідок суттєвого зростання собівартості їх продукції і неможливості конкурувати на ринку з більш ефективними підприємтвами. Тобто, значна частина малого бізнесу з трудоемкою малосерійною продукцією, буде мати проблеми, які вирішуються тільки шляхом модернізації виробництва.
- погіршення фінансового стану експортерів, ІТ-шників, фрілансерів і всіх, хто заробляє закордоном. Через зростання зарплати і інфляцію зросте собівартість продукції/послуг, видатки фрілансерів, при тому доходи залишаться на тому ж рівні, бо курс долара зросте не суттєво.
Позитивні процеси:
+ зростання зарплат в бюджетній сфері
+ зростання доходів пенсійного фонду, відтак зменшення субвенцій ПФ з держбюджету
+ зменшення видатків з дербюджету на фінансування субсидій
+ збільшення доходів місцевих бюджетів і ймовірно зменшення субвенцій місцевим бюджетам з держбюджету
+ детінізація зарплат на підприємствах приватної власності (власне, 4 останні пункти стануть джерелами росту зарплат в бюджетній сфері. чи вистачить цього - не знаю, розхрахунків не бачив)
+ покращення рівня життя в депресивних регіонах, де крім бюджетної сфери більше нічого немає
+ збільшення зарплат приведе до стимулювання внутрішнього попиту, обємів споживання, а відтак за умови дорого імпорту, має зумовити ріст виробництва.
+ це ж має зумовити покращення інвестиційної клімату і росту обємів інвестицій.
Також підняття мінімальної зарплати приведе до серйозних змін на ринку праці. Ті, хто думає піти в тінь, платити 0,5 ставки - сильно помиляються і переоцінюють свої плани. Бо це буде можливо тільки в депресивних регіонах де нема роботи і то в перші місяці. Працівники просто підуть від цих роботодавців. Збільшиться попит на вакансії в державних органах.
Зазначу, що зі збільшенням заробітної плати не було б взагалі ніяких проблем, якщо б Гройсман навів порядок на митниці і в податковій, хоча б почав наводити, хоча б звільнив насірова...
Вплив кожного з позитивних чи негативних факторів на економіку і на громадянина напряму залежить від дій Уряду, це тест на його професійність, а результати цього кроку можна буде оцінити десь через рік, тому виборів зараз не буде.
Александр Горган назначен главой Киевской областной государственной администрации (ОГА).
Об этом сегодня заявил президент Украины Петр Порошенко, передает корреспондент РБК-Украина.
"Назначить Горгана Александра Любомировича главой Киевской областной государственной администрации", - говорится в указе главы государства.
В ходе своего выступления президент выразил надежду, что Горган реализует свой большой потенциал на посту главы ОГА. "Я уверен, что Александр Любомирович те накопленные достижения, начиная от активного участия в построении защитных фортификационных сооружений на линии соприкосновения и заканчивая рядом очень обнадеживающих экспериментов в РГА, учитывая его молодой возраст и энтузиазм, реализует тот огромный потенциал, который он имеет", - заявил Порошенко.
Torpedo писал(а):Александр Горган назначен главой Киевской областной государственной администрации (ОГА).
ДВОЙНЯШКИ писал(а):Сподіваюсь, всілякі там бальцеровичи прорахували ретельніше
"Бідність усувається шляхом прискорення економічного зростання, перш за все, а прискорення економічного зростання потребує прискорення реформ, над чим ми й працюємо", - додав Бальцерович.
Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей