vchyrkov писал(а):Может мы говорим об одном и том же.Просто я утверждаю, что система срабатывает после какого-либо события - нажали на газ, вошли в поворот(или начали входить) и т.д.
Саме так, ми говорим про одне й те ж. Звичайно ж система спрацьовує ПІСЛЯ певних подій (причому не обо’язкво "натиснули на газ" чи "увійшли в поворот", а, наприклад "положення педалі газу змінилось більше, ніж на стільки то за останні 50 мілісекунд", або "бокове прискорення досягло значення стільки то м/c^2 і росте зі швидкістю стільки то m/c^3). Просто ці події наступають ДО того, як виникне вже екстренна ситуація типу заносу/зносу/ще щось. Система "не знає", що зараз буде занос, в ній просто закладений алгоритм "при таких то параметрах датчиків муфту повного привода зажати з такою то силой, а на тормозні колодки ось цього колеса подати ось таки тиск"
vchyrkov писал(а):А вот при поездке в Польшу круиз очень выручает.
Круїз зручний для руху по трасі і тільки. Я не розумію як і навіщо люди використовують його для обмеження швидкості руху, особливо якщо в машині є окрема функція для цього
STORM Ну прочитай що вже декілька сторінок постійно повторюєм і я, і Сэнсэй! Я вже кілька разів прямим тестом писав, що звичайно система спрацьовує по певним подіям з датчиків. Але ці події це не тільки просковзування коліс, а і "слишком быстрое нарастание бокового ускорения", наприклад. Систем спрацьюе ПІСЛЯ цієї події, але ДО заносу. Просто тому, що дослідження інженерів показали, що після події "слишком быстрое нарастание бокового ускорения" зазвичай виникає занос, і заклали в систему цей алгоритм спрацьовування. Ну де, я, чи Сэнсэй стверджували, що система спрацьовує без якихось подій??
STORM писал(а):И потом , интересен вопрос-муфта которая подключает задние колёса при высокой скорости и при частом подключении не будет ли перегреваться, потому как её режим работы вроде как до 10 км/час, потом она отключается?
Потім виключається режим 4WD lock - режим постійної передачі фіксованого проценту моменту сили на задню вісь. Це не означає, що муфта не може працювати на більших швидкостях
Последний раз редактировалось levsha Пт окт 25, 2013 10:04:00, всего редактировалось 1 раз.
STORM писал(а):Означает ли , что всё приведённой в этой статье и описанное Вами применимо лишь к Кашкаю имеющему подключаемый полный привод? На недоприводах вроде Халдекс не устанавливается , ибо Халдекс это и есть сама муфта. Из практического вождения-как бы я на педаль акселератора не нажимал, лампа включения ЕСП по факту не загорается, только после потери сцепления. Можно ли утверждать, что для недопривода характерно срабатывание ЕСП по факту события, а для подключаемого полного привода Халдекс 4 го поколения работает превинтивно?
На передньоприводних автомобілях, звичайно, немає муфти Халдекс. Тому там працює тільки ESP. Але це не забороняє ESP спрацьовувати по датчикам поперечного прискорення, наприклад, а не чекати поки вже аж виникне занос
levsha писал(а):Систем спрацьюе ПІСЛЯ цієї події, але ДО заносу. Просто тому, що дослідження інженерів показали, що після події "слишком быстрое нарастание бокового ускорения" зазвичай виникає занос, і заклали в систему цей алгоритм спрацьовування.
Система не учитывает состояние дорожного покрытия. Поэтому срабатывание по датчикам продольного и поперечного ускорений не гарантирует предотвращение заноса. Да, перераспределяя момент по колесам, она существенно отодвигает срыв. Но это не означает, что она вообще не даст сорваться в занос.
levsha писал(а):Я перечитав. І пошукав. Покажи моє повідомлення, де я стерджую, що в системах nissan qashqai є "предугадывание" чи "передбачення".
Блин! Покажи где я именно тебе это приписываю! Почему нельзя нормально общаться без "а покажи" ..."а я не говорил". Тут и так конфликта выше крыши, так еще и ты продолжаешь!
levsha писал(а):Систем спрацьюе ПІСЛЯ цієї події, але ДО заносу. Просто тому, що дослідження інженерів показали, що після події "слишком быстрое нарастание бокового ускорения" зазвичай виникає занос, і заклали в систему цей алгоритм спрацьовування.
Система не учитывает состояние дорожного покрытия. Поэтому срабатывание по датчикам продольного и поперечного ускорений не гарантирует предотвращение заноса. Да, перераспределяя момент по колесам, она существенно отодвигает срыв. Но это не означает, что она вообще не даст сорваться в занос.
levsha писал(а):Я перечитав. І пошукав. Покажи моє повідомлення, де я стерджую, що в системах nissan qashqai є "предугадывание" чи "передбачення".
Блин! Покажи где я именно тебе это приписываю! Почему нельзя нормально общаться без "а покажи" ..."а я не говорил". Тут и так конфликта выше крыши, так еще и ты продолжаешь!
А навіщо тоді були коментарі в стилі "наконец то приходит понимание" в мій бік, якщо я з самого початку стверджував тільки те, що й досі продовжую стверджувати?
levsha писал(а):А навіщо тоді були коментарі в стилі "наконец то приходит понимание" в мій бік, якщо я з самого початку стверджував тільки те, що й досі продовжую стверджувати?
levsha писал(а):На передньоприводних автомобілях, звичайно, немає муфти Халдекс. Тому там працює тільки ESP. Але це не забороняє ESP спрацьовувати по датчикам поперечного прискорення, наприклад, а не чекати поки вже аж виникне занос
Вы запутались сами и запутали ВМВ до не могу. Объясните мне разницу между спрацьовувати по датчикам поперечного прискорення и не чекати поки вже аж виникне занос реакция датчиков поперечного ускорения это уже и есть занос. В зародыше, он маленький, счистема реагирует через 0, 015 секунды и выводит машину из уже существующего заноса. Алгоритм такой - поперечное ускорение(занос минимальноопределяемый датчиками)-реакция ЕСП-подключение или притормаживание-конец заноса. Что тут сложного?