Модератор: Модераторы форума
А чё,нормально-чистый OLD SCHOOLА то би їздили ми далі виключно на задньопривідних автомобілях тільки з механічними коробками, без ESP і навіть без ABS. А що? Зате повний контроль над автомобілем!
levsha писал(а):Все правильно. Але система отримує набагато більше даних, ніж просто просковзування коліс. Система отримує дані про положення педалей, положення керма, про лінійну і кутову швидкість. І на основі цих даних система може починати коригувати раніше, ніж почнуться екстремальні умови типу заносу. Так що, звичайно, ніяких чудес, система діє виключно на основі датчиків.
levsha писал(а):Але датчики дають змогу заздалегіть виявити ситуацію, яка може призвести до виникнення екстремальної ситуації.
levsha писал(а):Можна все ж таки відповісти на моє чітке конкретне запитання? Як по твоєму, повний привід в описаній мною ситуації включиться зразу на початку руху, чи тільки після пробуксовки передніх коліс?
BMB писал(а):levsha писал(а):Можна все ж таки відповісти на моє чітке конкретне запитання? Як по твоєму, повний привід в описаній мною ситуації включиться зразу на початку руху, чи тільки після пробуксовки передніх коліс?
Все зависит от конкретных условий. В каких-то условиях включится сразу, а в других - нет. Это обычная система управления от которой не надо ждать чудес.
levsha писал(а):Я дуже "радий" раз за разом чути аргументи рівня "бред", "детская ерунда" і тільки...
levsha писал(а):А то би їздили ми далі виключно на задньопривідних автомобілях тільки з механічними коробками, без ESP і навіть без ABS. А що? Зате повний контроль над автомобілем!
levsha писал(а): Не приписуй іншим того, що вони не казали.
BMB писал(а):levsha писал(а):Все правильно. Але система отримує набагато більше даних, ніж просто просковзування коліс. Система отримує дані про положення педалей, положення керма, про лінійну і кутову швидкість. І на основі цих даних система може починати коригувати раніше, ніж почнуться екстремальні умови типу заносу. Так що, звичайно, ніяких чудес, система діє виключно на основі датчиків.
Так-с, похоже тут тоже начинается понимание, что система срабатывает ПОСЛЕ, а не ДО. Уже хорошо. Кстати, я нигде не писал про один или два датчика. Поэтому, не надо придумывать то, что я не писал.
Я же говорю,что настоящий OLD SCHOOL, у меня м.б. уже старомодные взгляды на вещи, но в моем окружении всегда было принято гордиться умением ЕЗДИТЬ,
levsha писал(а): Тільки ти постійно приписував те, що ніхто не говорив.
levsha писал(а):
Система може включити повний привід ПІСЛЯ натискання на педаль газу, але ДО того, як передні колеса почнуть буксувати. Система може включити повний привід і пригальмувати внутрішнє колесо ПІСЛЯ того, як кермо буде повернуте на певний кут і датчики зафіксують певне бокове прискорення, але ДО того, як почнеться занос. Ось і все, ніяких чудес
BMB писал(а):levsha писал(а):А то би їздили ми далі виключно на задньопривідних автомобілях тільки з механічними коробками, без ESP і навіть без ABS. А що? Зате повний контроль над автомобілем!
Да, у меня м.б. уже старомодные взгляды на вещи, но в моем окружении всегда было принято гордиться умением ЕЗДИТЬ, а не количеством килограмм электроники на борту. Тебе это трудно будет понять, к сожалению
levsha писал(а):Я без проблем розумію, що є люди, які вважають управління автомобілем чимось таким, доступним обраним,
levsha писал(а):і що при цьому треба контролювати автомобіль самому, до найменших деталей.
levsha писал(а):Але я не поділяю їх думку.
levsha писал(а):я не бачу смислу відмовлятись від систем, які допомагають в цьому.
levsha писал(а):І весь світ прийшов до того, що керування автомобілем це утілітарна задача, яку можна і варто робити простішою, а не залишати розряді "вміння для обраних"
BMB писал(а):levsha писал(а):Але датчики дають змогу заздалегіть виявити ситуацію, яка може призвести до виникнення екстремальної ситуації.
В теории -да. На практике - любая система управления имеет инерционность. И не всегда управляющее действие системы будет адекватным ситуации или желанию водителя.
BMB писал(а):levsha писал(а): Тільки ти постійно приписував те, що ніхто не говорив.
Можно со ссылочкой? А то как-то так голословно ... некрасиво.
BMB писал(а):levsha писал(а):І весь світ прийшов до того, що керування автомобілем це утілітарна задача, яку можна і варто робити простішою, а не залишати розряді "вміння для обраних"
За весь мир-то расписываться не надо. Большинство автомобилей продаваемых в Европе продается (сейчас удивлю) с механикой. И обучение в европейских автошколах - исключительно на механике. Так что ....
levsha писал(а):Наприклад в авіації абсолютна більшість аварій це людський фактор.
Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]