Курс 1Qгрошi=0.1грн. Джекпот: 24,00. Куплено билетов: 0. Следующий розыгрыш: Чт май 22, 2025 17:27:05. Перейти к лотерее

Новый Nissan Qashqai

Основной форум. Темы для общения разнообразны.

Модератор: Модераторы форума

Лучший форумчанин 2010 года

Images: 274
Медали: 4
Форумчанин месяца (3) Форумчанин года (1)
Cash on hand: 1,838.41
Благодарил (а): 3109 раз.
Пункты репутации: 479

Re: Новый Nissan Qashqai

Сообщение Сэнсэй » Ср авг 21, 2024 11:50:17

oleg_t
Схоже, що з чистими электричками у світі вже награлись. Мабуть, без прориву в акумуляторних технологіях, електрички будуть ставати все менш популярними. Часто бачу статті то про "майже половина власників електричок повернуться до традиційних авто при наступній покупці", то про "в Європі кількість нових електромобілів різко впала, оживити ринок може лише повернення державних субсидій".
Заряджати дома по 15-20 годин чи прокладати дальній маршрут з 1,5--2-годинними зупинками на швидких зарядних станціях і постійними ваганнями включати кондішен/обігрів чи ні - це не про активних автолюбителів.
А прорив в виробництві аккумів, щоб, до прикладу, заряджалися до 80% за 5 хвилин і цього вистачало на 700-800 км, тягне за собою іншу нездоланну проблему: величезний струм заряду. При таких струмах неможливо виділити потрібну потужність для заряду, скажімо, 5-10 авто одночасно на "заправці" чи, тим більш, на паркінгу.
Тому, технологія типу ніссанівської e-power здається мені більш перспективною: бензина жре мало, колеса крутять електродвигуни, 1000+ км на одному баку з 3-хвилинною заправкою, самі заправки - стандартні бензинові розповсюджені. Але ж ціна...
Щоб лани широкополi і Днiпро, i кручi
Стали вам поперек горла, москалi єбучі!

За это сообщение автора Сэнсэй поблагодарили: 5
Airman (Чт авг 22, 2024 01:31:59), BIS (Чт авг 22, 2024 19:59:55), Dr.Feelgood (Чт авг 22, 2024 07:31:59), oleg_t (Ср авг 21, 2024 22:07:30), oreh (Пт авг 23, 2024 12:25:17)
Рейтинг: 13.16%

чань-кашкаист

Cash on hand: 9,052.20
Благодарил (а): 1072 раз.

Сообщение Airman » Пт сен 06, 2024 17:44:09

Мужики в гараже согласились, что тесла - классная тачка, только если дизель и на "ручке" 8)
Прошлое - забыто, будущее - закрыто, настоящее - ДАРОВАНО ...

За это сообщение автора Airman поблагодарили: 3
BIS (Сб сен 07, 2024 13:50:23), Сэнсэй (Сб сен 07, 2024 16:34:32), elektron (Сб сен 07, 2024 22:08:23)
Рейтинг: 7.89%

Кашкай - Страховщик

Cash on hand: 1,688.56
Благодарил (а): 1299 раз.
Авто: Qashqai 2007 2.0 4х4 CVT Silver Евросвет; ГБО BRC p&d
Пункты репутации: 119

Сообщение oleg_t » Вт окт 29, 2024 12:28:52

Партнёр Кашкай-Клуба по страхованию. Все виды! Удобно и надёжно. Про автостраховки тут: viewtopic.php?f=70&t=10956

Qashqai - умище

Медали: 1
Форумчанин месяца (1)
Cash on hand: 721.90
Благодарил (а): 6015 раз.
Пункты репутации: 210

Сообщение elektron » Сб ноя 02, 2024 19:50:17

А я не знаю как будет себя вести машина Е-Рower без связи ДВС с колесами на высокой скорости. Например, при длительном движении более 110-120 км/ч и обгонах до 140-150км/ч. Ездил недавно на тушкане 1,5л обычный гибрид (или 2л, вот точно не скажу), дык дури в указанных режимах хватает. Трое взрослых в салоне. Электричка на таких режимах аккумы разряжает просто мгновенно...

И вообще я видимо старый стал. Немного не понимаю суть работы.

ДВС только заряжает аккумы, а электромотор везёт. Тогда это мне напоминает Чебурашку с его чемоданами, когда "Гена, давай я возьму чемоданы, а ты возьмешь меня!". :-k

Машине чтобы проехать с точки А в точку Б нужно потратить энергии ровно С. Неважно, кто ей её даст: ДВС или электромотор. Если от аккумулятора возьмется энергия С, то ДВС должен компенсировать аккуму эту энергию С, причем почти мгновенно, иначе аккумы сядут раньше, чем подзарядятся. Это ли не вечный двигатель? :mrgreen:

А если ДВС дает энергию С аккумам, то с чего-бы то расход топлива тогда будет ниже, если он ту же самую энергию С даст просто сам по себе без аккума, скажем через трансмиссию? Ну разве за счет того, что крутиться он будет большее время в области своего максимального КПД. В городе это еще более-менее возможно, потому такой бензорасход, а вот по трассе... не знаю. :roll:

Или я что-то упустил и неправильно себе представляю как работает Е-Рower, "когда прямой механической связи колёс с ДВС нет"? :sad:

Наверное точно упустил, раз такое делают на продажу, ну или явно сильно чего-то не понял. :smile:
Маньяком можешь ты не быть, но сексуальным быть обязан!

Ремонт LCD телевизоров в Киеве

Изображение

BIS
Qashqai - умище

Images: 7
Cash on hand: 398.00
Благодарил (а): 682 раз.
Пункты репутации: 64

Сообщение BIS » Пн ноя 04, 2024 15:05:58

elektron писал(а):ДВС только заряжает аккумы, а электромотор везёт. Тогда это мне напоминает Чебурашку с его чемоданами, когда "Гена, давай я возьму чемоданы, а ты возьмешь меня!". :-k

Вместо сложной трансмиссии електроника и провода к движкам.
elektron писал(а):Машине чтобы проехать с точки А в точку Б нужно потратить энергии ровно С. Неважно, кто ей её даст: ДВС или электромотор. Если от аккумулятора возьмется энергия С, то ДВС должен компенсировать аккуму эту энергию С, причем почти мгновенно, иначе аккумы сядут раньше, чем подзарядятся. Это ли не вечный двигатель? :mrgreen:

А если ДВС дает энергию С аккумам, то с чего-бы то расход топлива тогда будет ниже, если он ту же самую энергию С даст просто сам по себе без аккума, скажем через трансмиссию? Ну разве за счет того, что крутиться он будет большее время в области своего максимального КПД. В городе это еще более-менее возможно, потому такой бензорасход, а вот по трассе... не знаю. :roll:

Или я что-то упустил и неправильно себе представляю как работает Е-Рower, "когда прямой механической связи колёс с ДВС нет"? :sad:

Наверное точно упустил, раз такое делают на продажу, ну или явно сильно чего-то не понял. :smile:

IMHO с физикой все в порядке :) Ты даже по трассе не едешь в одном темпе все время. При ускорении(обгон) дополнительная енергия берется из аккумов. А вот при торможении та енергия, которая раньше шла на нагревание тормозов, сейчас возвращается обратно в аккум. Ну и ты уже написал про оптимальные режимы ДВС, когда нету прямой связи с колесами.

За это сообщение автора BIS поблагодарил:
альтист Данилов (Вс янв 05, 2025 10:49:22)
Рейтинг: 2.63%

Qashqai - умище

Форумчанин месяца (1)

Сообщение elektron » Пн ноя 04, 2024 19:49:06

BIS
:smile:

Изображение

Лучший форумчанин 2010 года

Images: 274
Медали: 4
Форумчанин месяца (3) Форумчанин года (1)
Cash on hand: 1,838.41
Благодарил (а): 3109 раз.
Пункты репутации: 479

Сообщение Сэнсэй » Сб ноя 09, 2024 13:32:48

elektron
Та й не забувай про найкраще в електродвигуні: великий крутний момент майже з нуля. Там, де на бензодвигуні треба давити тапку, вливаючи зайвий бензин, електродвигун нічого зайвого не потребує
Щоб лани широкополi і Днiпро, i кручi
Стали вам поперек горла, москалi єбучі!

За это сообщение автора Сэнсэй поблагодарил:
альтист Данилов (Вс янв 05, 2025 10:49:06)

Qashqai - умище

Форумчанин месяца (1)

Сообщение elektron » Вс ноя 10, 2024 18:16:37

Сэнсэй писал(а):elektron
Та й не забувай про найкраще в електродвигуні: великий крутний момент майже з нуля. Там, де на бензодвигуні треба давити тапку, вливаючи зайвий бензин, електродвигун нічого зайвого не потребує

Це все про ККД. Я розумію. Але закони збереження енергії ще ніхто не відміняв.

Я так розумію: якщо це випускають, значить воно працює. =D> Мабуть я зовсім вже старий, дуже повільно метикувати став... :smile:
Але ж якщо від акумулятору відняти енергію, а енергію ДВЗ перетворити в електричну та віддати її знову до акумулятора, то начебто все сходится за винятком одного: швидкість віддачи від аккумулятора може бути значно більшою швидкості його зарядки від ДВЗ. В тій же ТЕСЛА можна вгасити акум за 5-10 хвилин просто бавлячись із коллегами "на слабо" в заїздах на 402м. А заряджати його потрібно буде вже дві години. Ось чого я не розумію. Як може ДВЗ зараджати акум в режимі онлайн із гарантованим запасом по потужності та часу? Та він би тоді жер більше палива, аніж сам по собі возив би ту машину із класичною трансмісією. Як буде вести себе авто довго на великій швидкості, чи буде встигати при цьому заряджатись акум, адже зв'язку ДВЗ з колесами взагалі немає? В місті це все воно більш-менш може працювати, а от на максимальних режимах потужності? :smile:

А чи зможуть ці автівки через 15-20 років або 250-350тис. бути з рідними, не міняними акумами? А чи ті акуми через 20 років або 250-350тис. будуть мати свою ємність, як нові? А скільки буде вартувати заміна блоку акумів? А чи можна буде це ремонтувати в "полевих умовах" або десь на СТО наприклад в Сваляві чи в Східниці? Бо від ДВЗ "неочікуваності не очікуєш" :mrgreen: окрім як може масложору, хоча воно зовсім і не неочікуваність, та й з ним можна їздить ще 10 років, поки воно везе сім'ю.
Варіанти ж заміни автівки на нову кожні 5 років то окрема розмова, не будемо її тут обговорювати.

Изображение

За это сообщение автора elektron поблагодарил:
альтист Данилов (Вс янв 05, 2025 10:48:53)

Qashqai - умище

Форумчанин месяца (1)

Сообщение elektron » Пн ноя 11, 2024 17:36:48

Ясно. Наче розібрався. Допомогло відео про хітрилу. Там мужик сказав, що від ДВЗ прямо йде струм на електромотори, не від акумів, а акумчик там є малий на 2-3кВт, який допомагає при різких розгінах або при потребі термінового великого крутного моменту та підзаряджається за рахунок ДВЗ при повільному або спокійному сталому русі. Тобто маємо потужний генератор, який крутиться за рахунок ДВЗ і який видає потрібну потужність на електродвигуни коліс. Таким чином маємо великий діапазон потужностей, де ДВЗ можна "крутити" десь у своєму оптимальному режимі ККД, наприклад 3000-4000 обертів, де зазвичай у ДВЗ ККД максимальний, то ж будемо в цілому мати витрати палива меньші, аніж з трансмісією та ДВЗ.

Це приблизно якщо б в наших старих Кашкаях варіатор був би налаштований таким чином, щоб оберти завжди були десь 3-4 тис в будь-яких режимах руху. Але тоді було б майже неможливо підбирати передаточні числа трансмісії, бо вони на різних швидкостях конструктивно потребували б вагомо складніших, а значить дорожчих рішень.

Десь так, я думаю.

Изображение

За это сообщение автора elektron поблагодарил:
альтист Данилов (Вс янв 05, 2025 10:48:39)

Пред.

Вернуться в Qashqai форум