Пт дек 08, 2017 09:16:52
Sysopaty писал(а):У меня на работе сотрудник оформил в начале сентября, на прошлой неделе только смс-ка пришла.
Пт дек 08, 2017 11:19:13
так там же,насколько я помню,официально идет несрочній паспорт за стандартную цену и срок три месяца,а ускоренный плюс 200 грн и в течении трех недель.Ну по загран паспорту точно.Три месяца получилось.
Пт дек 08, 2017 11:55:22
snap писал(а):так там же,насколько я помню
snap писал(а):Ну по загран паспорту точно.
Видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон
Оплачується адміністративний збір, який розраховуєхться як сума вартості адміністративної послуги та вартості бланку
У разі оформлення протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складає 557 грн. 32 коп.
У разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення,сума адміністративного збору складає 810 грн. 32 коп.
Пт дек 08, 2017 14:00:32
Пт дек 08, 2017 16:26:47
snap писал(а):Та на заборах тоже пишут.
Пт дек 08, 2017 16:43:59
Torpedo писал(а):Не знал, что сайт Державної міграційної служби України это есть "забор" ...
Пт дек 08, 2017 20:35:43
mutexx писал(а):Например, там написано что медицина бесплатная
Пт дек 08, 2017 20:49:22
Torpedo писал(а):snap писал(а):Та на заборах тоже пишут.
Не знал, что сайт Державної міграційної служби України это есть "забор" ...
Пт дек 08, 2017 23:36:21
Torpedo писал(а):mutexx писал(а):Например, там написано что медицина бесплатная
Не, там такого не написано.
Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.
Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.
Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту, забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.
...
поданий вище аналіз термінів "безоплатно" і "медична допомога" у системному зв'язку з іншими аналогічними поняттями, що застосовуються в Конституції України ( 254к/96-ВР ), законах України, міжнародних договорах, дає можливість дійти висновку щодо загального змісту безоплатної медичної допомоги. Він полягає у відсутності для всіх громадян обов'язку сплачувати за надану їм у державних і комунальних закладах охорони здоров'я медичну допомогу як у момент, так і до чи після її отримання.
Словосполучення "безоплатність медичної допомоги" означає неможливість стягування з громадян плати за таку допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я у будь-яких варіантах розрахунків (готівкою або безготівкових): чи у вигляді "добровільних внесків" до різноманітних медичних фондів, чи у формі обов'язкових страхових платежів (внесків) тощо.
...
Не забороняє вказане положення і можливості надання громадянам медичних послуг, які виходять за межі медичної допомоги (за термінологією Всесвітньої організації охорони здоров'я - "медичних послуг другорядного значення", "парамедичних послуг"), у зазначених закладах за окрему плату. На це вже зверталась увага у Рішенні Конституційного Суду України від 25 листопада 1998 року N 15-рп/98 ( v015p710-98 ). Перелік таких платних послуг не може вторгатися у межі безоплатної медичної допомоги і відповідно до вимог пункту 6 частини першої статті 92 Конституції України ( 254к/96-ВР ) має встановлюватись законом.
Конституційний Суд України вважає неприйнятними з позицій припису частини третьої статті 49 Конституції України ( 254к/96-ВР ), що тлумачиться, пропозиції окремих державних органів щодо необхідності встановлення якихось меж безоплатної медичної допомоги у вигляді її гарантованого рівня, надання такої допомоги лише неспроможним верствам населення чи "у рамках, визначених законом" тощо. Це суперечить положенням статті 3, частини третьої статті 22 та низки інших статей Конституції України ( 254к/96-ВР ). Безоплатна медична допомога, передбачена Конституцією України ( 254к/96-ВР ), повинна надаватись всім громадянам у повному обсязі, тобто задовольняти потреби людини у збереженні або відновленні здоров'я.
...
Поняття медичної допомоги, умови запровадження медичного страхування, у тому числі державного, формування і використання добровільних медичних фондів, а також порядок надання медичних послуг, які виходять за межі медичної допомоги, на платній основі у державних і комунальних закладах охорони здоров’я та перелік таких послуг мають бути визначені законом. Окремого Закону з порушеного питання не прийнято. Необхідно невідкладно внести зміни до Основ законодавства України про охорону здоров’я, прийняти Закон України "Про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування", розробити та прийняти Закон України "Про платні медичні послуги".
Сб дек 09, 2017 00:12:22
Сб дек 09, 2017 12:23:04
Сб дек 09, 2017 13:15:11
Torpedo писал(а):Медицина = медична допомога у державних і комунальних закладах охорони здоров'я
повинна надаватись всім громадянам у повному обсязі, тобто задовольняти потреби людини у збереженні або відновленні здоров'я.
Сб дек 09, 2017 14:03:09
Сб дек 09, 2017 14:36:10
много плюсовВообще разговор не о медицине а о том, что в Украине, на данный момент времени, массово нарушаются и Законы и Конституция, поэтому слепо верить тому то что написано на сайте, пусть даже и официальном сайте госструктуры, по крайней мере наивно, нужно всегда делать скидку на реальное положение дел. В принципе, при нарушении сроков выдачи документов обозначенных на данном сайте, теоретически можно подать на ДМС в суд, но будет ли от этого практическая польза есть большие сомнения
Сб дек 09, 2017 14:43:59