Write comments

Re: Стоимость ТО Qashqai

Вс сен 23, 2012 21:08:25

Именно это я тебе и хотел сказать!Сам не раз скандалил из-за этого,например, меня задний дворник не полностью в зоне обогрева стоял.тоесть чуть ниже,я говорю,мол отрегулируйте,это же брак с завода,а они,только за ваши деньги,это же регулировочные работы,дык говорю,это ж с завода брак...,они в отказ,вот так!
Kostya

Вс сен 23, 2012 21:09:52

snap
А самому его можно отрегулировать? Там же должны быть шлицы, как на передних? #-o
snap

Вс сен 23, 2012 21:15:43

Так я так і зробив,але приїхавши на ТО в мене запитали,чи є у мене питання по авто,а на це вказав,але получив відповідь і просто посміхнувся,що даже на таких дрібницях ОД намагається "пропетлять"!
Kostya

Вс сен 23, 2012 21:22:09

snap
Дійсно дивно...
snap

Вс сен 23, 2012 21:29:28

Kostya писал(а):snap
Дійсно дивно...

:sad:
bykovdima

Пн сен 24, 2012 08:34:13

barabaka писал(а):Или все-таки мастера на СТО правы?

думаю правы. т.к. действительно при ремонте они не трогали задние колеса, т.е. сход-развал задних колес они не нарушали. передние колеса да, они трогали и делали регулировку.

barabaka писал(а):Как можно перед делать, а зад нет?

я пару-тройку лет назад искал где сделать сход-развал (но не у ОД), в двух местах мне сказали, что делают только перед
Владимир+2

Вт сен 25, 2012 12:48:49

bykovdima писал(а): пару-тройку лет назад искал где сделать сход-развал (но не у ОД), в двух местах мне сказали, что делают только перед

Не верьте, развал-схождение на независимой подвеске делается в комплексе и спереди и сзади одновременно. Мне вот такие криворукие мастера на лачике сделали только впереди и сразу заднюю резину стало кушать, хорошо, что вовремя спохватился
Лиза Чайкина

Вт янв 22, 2013 13:16:25

всем привет. вот подхотит время к то2 (3000 грн!!!) это на 1,6 жука... хочу спросить, кто проходит ТО у офицалов со своими расходниками????
Eskulap

Вт янв 22, 2013 18:35:49

Владимир+2 писал(а):Сегодня прошет ТО-1, 1310грн., это со своими (за что большое спасибо Алексею) воздушным и салона фильтрами. Если бы брал у них, стоимость ТО была бы за 1700грн
ТО-1.jpg

:smile: :smile: :smile:
Интересные моменты : коррозия кузова (то-15 тыщ)- перевирка (20 мин.) еще более ржач - фильтр салона перевІрка (20 мин)
Лиза Чайкина

Ср янв 23, 2013 16:47:50

Киевские сто запели, что им нудны сертификаты с мокрыми печатями.....
Torpedo

Ср янв 23, 2013 16:51:05

Лиза Чайкина писал(а):Киевские сто запели, что им нудны сертификаты с мокрыми печатями.....

А ты скажи им, что у тебя расходники из той же партии, что и у них и пусть они у себя смотрят сертификаты... с мокрыми печатями.
ДВОЙНЯШКИ

Ср янв 23, 2013 17:14:40

Лиза Чайкина писал(а):Киевские сто запели, что им нудны сертификаты с мокрыми печатями.....

А поцікався у низ сертифікатами с мокрими печатками. При чому не "взагалі", а саме на ті витратні матеріали, з якими тобі збираються робити ТО. :)
Сэнсэй

Ср янв 23, 2013 19:07:06

Лиза Чайкина писал(а):Киевские сто запели, что им нудны сертификаты с мокрыми печатями..

Если, действительно, хочешь с ними подискутировать, то вот тебе сценарий войны :smile: на основе "Закона о защите прав потребителя":
Мило им улыбаешься и говоришь, что хочешь пройти ТО со своими расходниками, т.к., по Закону, имеешь право их купить где угодно:
Стаття 19. Права споживача у сфері торговельного та інших видів обслуговування
1. За всіма громадянами однаковою мірою визнається право на задоволення їх потреб у сфері торговельного та інших видів обслуговування. Встановлення будь-яких переваг, прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається, крім випадків, передбачених законодавчими актами.
2. Споживач має право на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час з урахуванням режиму роботи продавця (виконавця).
Продавець (виконавець) зобов'язаний всіляко сприяти споживачеві у вільному виборі товарів і послуг.
Забороняється примушувати споживача придбавати товари і послуги неналежної якості або непотрібного йому асортименту.
5. В разі порушення прав споживача на підприємствах сфери торговельного та інших видів обслуговування продавець (виконавець) і працівники цих підприємств несуть відповідальність, встановлену законодавством.

А они, типа, всё равно кричат, мол, что тогда откажут тебе в гарантийном обслуживании. А ты им, мол, авто было куплено с 3-летним гарантийным обслуживанием, включённым в его цену (ты за него УЖЕ заплатила). Отказ от гарантии автоматически приведёт к обязательству официала вернуть тебе часть стоимости авто, т.к. эту оплаченную услугу они тебе добровольно отказываются предоставлять. Да и, к тому же, они тут же начинают нарушать Закон, ибо:
Стаття 13. Гарантійні зобов'язання
1. Виробник (виконавець) забезпечує нормальну роботу (застосування, використання) товару (роботи, послуги), в тому числі комплектуючих виробів, протягом гарантійного терміну, встановленого законодавством або нормативними документами, а в разі їх відсутності - договором.

А они тебе, мол, а у нас в договоре написано, что имеем право снять с гарантии, если пропустите ТО, а ТО у нас не пройдёте со своими расходниками, а ты им, мол, засуньте свой договор в кашкаевскую шахту для фильтра салона, т.к.:
Стаття 21. Недійсність умов договорів, що обмежують права споживача
Умови договору, що обмежують права споживача порівняно з правами, встановленими законодавством, визнаються недійсними. Якщо в результаті застосування умов договору, що обмежують права споживача, споживачеві завдано збитків, то вони повинні бути відшкодовані винною особою у повному обсязі.

А они тебе, мол, что за китайские расходники Вы принесли? Они разлетятся сразу же при выезде авто за пределы СТО, а ты им, мол, хорошо, покажите все документы на свои расходники. Потому как, если полнота документов меня не устроит, то продажу расходников официалом следует немедленно прекратить, т.к.:
Стаття 16. Право споживача на безпеку товарів (робіт, послуг)
1. Споживач має право на те, щоб товари (роботи, послуги) за звичайних умов їх використання, зберігання і транспортування були безпечними для його життя, здоров'я, навколишнього природного середовища, а також не завдавали шкоди його майну.
У разі відсутності нормативних документів, що містять обов'язкові вимоги до товару (роботи, послуги), використання якого може завдати шкоди життю, здоров'ю споживача, навколишньому природному середовищу, а також майну споживача, відповідні органи виконавчої влади, що здійснюють державний захист прав споживачів, зобов'язані негайно заборонити випуск і реалізацію таких товарів (виконання робіт, надання послуг).

Стаття 18. Право споживача на інформацію про товари (роботи, послуги)
1. Споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товари (роботи, послуги), що забезпечує можливість їх свідомого і компетентного вибору. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги).
Інформація про товари (роботи, послуги) повинна містити:
назву товару;
зазначення нормативних документів, вимогам яких повинні відповідати вітчизняні товари (роботи, послуги);
дані про основні властивості товарів (робіт, послуг), а щодо продуктів харчування - про склад (включаючи перелік використаної у процесі їх виготовлення сировини, в тому числі харчових добавок), номінальну кількість (масу, об'єм тощо), харчову та енергетичну цінність, умови використання та застереження щодо вживання їх окремими категоріями споживачів, а також іншу інформацію, що поширюється на конкретний продукт;
відомості про вміст шкідливих для здоров'я речовин порівняно з вимогами нормативно-правових актів та нормативних документів і протипоказання щодо застосування;
позначку про застосування генної інженерії під час виготовлення товарів;
дані про ціну (тариф), умови та правила придбання товарів (виконання робіт, надання послуг);
дату виготовлення;
відомості про умови зберігання;
гарантійні зобов'язання виробника (виконавця);
правила та умови ефективного і безпечного використання товарів (робіт, послуг);
термін придатності (служби) товарів (робіт, послуг), відомості про необхідні дії споживача після його закінчення, а також про можливі наслідки в разі невиконання цих дій;
найменування та адресу виробника (виконавця, продавця) і підприємства, яке здійснює його функції щодо прийняття претензій від споживача, а також проводить ремонт і технічне обслуговування

:gans:
Сэнсэй

Ср янв 23, 2013 19:19:25

Вот таким вот образом, с улыбкой при произношении слов "Закон о защите прав потребителей" я и обслуживался у официалов все положенные 3 года гарантии, до скандалов никогда не доходило, потому что они понимали свою неправоту. В итоге, свечи на ТО2 я не менял, все расходники куплены самостоятельно в пол-цены, нечётные ТО обходились в какие-то небольшие сотни гривен, дорогое ТО-2 - баксов в 150 (вместе с расходниками и работами официалов). Стучитесь - и вам откроют :smile:
Ant0n

Ср янв 23, 2013 20:01:14

Сэнсэй

ТО-2 "дорогое?"
у тебя еще чтоли ТО-4 не было?
Write comments