Здесь можно говорить об ЭТОМ без цензуры и чистки
Topic locked

Re: Шаги Президента, Кабмина и ВР

Пн авг 20, 2012 15:14:54

himera_neo писал(а):
krus писал(а):це почати використовувати українську мову - завжди та всюди.

першим кроком може бути використовування її на форумі. Коли я починав (доречі 3 роки тому) мені було важко, довго підбирав слова, користувався словником (перевірка орфографії). Але вже зараз для мене нема ніякої різниці на якій мові спілкуватися - я втратив необхідність у перекладі, я почав думати українською. І це я вважаю самим великім опіром владі. Да, можливо, спочатку буде багато суржику, особливо коли любий Афоня почне пародіювати Азарова)))) Але це початок!

Ну, раз така справа...
Замість "на якій мові спілкуватись" має бути "якою мовою спілкуватись"
Конструкція типу "самий великий опір" кострубата. Так не кажуть :) Кажуть "найбільший опір"
Ну і "опором", а не "опіром"
Nik

Пн авг 20, 2012 15:29:00

levsha писал(а): раз

якщо?
levsha

Пн авг 20, 2012 15:54:41

Nik писал(а):
levsha писал(а): раз

якщо?

І так і так можна.
РАЗ 3, спол., розм. Уживається для приєднання умовних підрядних речень; якщо. І сьогодні, в цей вечір іскристий, не забуть мені слів тих твоїх: «Значить, гарні вони, комуністи, раз пішов мій онучок до них» (Володимир Сосюра, І, 1957, 240); Я собі й думаю: «Мене ж дядина просила взяти ще шматочок. Раз просила, то чому не взяти?» (Іван Багмут, Опов., 1959, 7); І коли вже його [Махна] піймають?.. — А ми, думаєте, даром оце тут? — перейшов раптом на шепіт Маркіян. — В повіті вже, видно, щось прочули, раз дозори оце порозсилали в усі кінці (Олесь Гончар, II, 1959, 240)

«Словник української мови» (або СУМ-11)
Nik

Пн авг 20, 2012 16:02:55

levsha
:smile: :smile: :smile:
Изображение
himera_neo

Пн авг 20, 2012 16:12:55

Я вірив, я сподівався, що цей день настане!!! Значить не дарма я все почав!!! :smile: :smile: :smile:
До теми - пропоную 23 серпня зробити тему і викладати власні фото в вишиванках - такий собі маленький конкурс!
Nik

Пн авг 20, 2012 16:32:52

himera_neo писал(а):фото в вишиванках - такий собі маленький конкурс!

:oops: нема... :(
levsha

Пн авг 20, 2012 16:40:43

Nik писал(а):
himera_neo писал(а):фото в вишиванках - такий собі маленький конкурс!

:oops: нема... :(

Ну так ще є час :)
snap

Пн авг 20, 2012 16:48:53

Кияни,вас тут більшість,дивіться звідки вітер дме...зі Сходу та Центру України,невже це не говорить про нашу відновлену гідність,нас же завжди Західна Україна москалями називала,як би вони зараз тішились,як що б побачили таке!
Шульга

Пн авг 20, 2012 17:03:27

шутка
snap писал(а):Кияни,вас тут більшість,дивіться звідки вітер дме...зі Сходу та Центру

разжигание этнической розни. от 2 до 5
Sandra

Пн авг 20, 2012 17:59:28

himera_neo писал(а):До теми - пропоную 23 серпня зробити тему і викладати власні фото в вишиванках - такий собі маленький конкурс!

серйозно, але малоймовірно ..
у мене немає вишиванок ...
і часу теж особливо немає на покупку ... Одеса не за горами: smile:
mach333

Пн авг 20, 2012 18:17:14

А я давно мріяв про вишиванку, але постійно не вистачає часу щоб її прикупити... мабуть час настав :)
Sandra

Пн авг 20, 2012 18:29:36

mach333 писал(а):мабуть час настав :)

А з Ніною Ви погоджували? Я так вважаю, вона планувала ж краваткову вечірку, та відповідно, належну програму.
Коней на переправі не міняють. :smile:

п.с.
А взагалі, як вирішите. :smile:
kazantip

Пн авг 20, 2012 18:32:43

О, це так дивина - дивинна!!! Я не вірю своїм очам! Головне не попаплюжити, не понівичіти, та не зплюндрувати починання так би мовити!!! =D> =D> =D>
mach333

Пн авг 20, 2012 18:38:24

Sandra
Для того щоб купити вишиванку, міркую, з Ніною погоджуватись не треба... :smile: :smile: :smile:
Kostya

Пн авг 20, 2012 18:46:00

В мене теж немає вишиванки. Але хочу саме із регіону, де народився. В Києві немає таких у продажу. На Херсонщині хрестиком не вишивали практично. Та й малюнок з кольорами - це практично історія твого краю. Колись був у музеі вишиванки у Львові. Є там школа, де діти збирають та відновлюють регіональні вишиванки та орнаменти. Бачив навіть вишиту чорними нитками - виявляється, що це через жалобу за всіма чоловіками, що загинули в якомусь селі під час татаро-монгольськоі навали. Отаке...
Topic locked