ДВОЙНЯШКИ писал(а):У нас любят ставить грустные памятники
но и позитивные ставят:
http://5.ua/newsline/198/0/108103/У Києві встановили пам'ятник героям культового мультфільму "Жив-був пес"
Пам'ятник персонажам радянського мультфільму "Жив-був пес" встановили у середмісті Києва. На вулиці Гончара скульптуру презентували активісти громадянської організації "Андріївський - Пейзажна ініціатива".
Автор скульптури - вінничанин Володимир Заєць. Пса та вовка зобразив за мотивами фрагменту казки - коли головні герої сидять під столом на святкуванні весілля. Пам'ятник скульптор вирізав із липи та вкрив лаком. Скільки часу витратив - не зізнається. Якогось особливого сенсу в своє творіння не вкладає. А от громадські активісти кажуть - черговий пам'ятник мультяшним героям стане символом розвитку вуличного мистецтва у Києві.
Кияни: "Жил-был пес? Ну, ты заходи, если что!"
Кияни: "Мне кажется, у меня сейчас похожая походка на этого героя очень!"
Володимир Заєць, автор скульптури: "Я ніколи не ставив собі мети тут якусь символіку виразити. Просто цікавий мультик - от і все. Я його напам'ять знаю, тому що я його декілька разів передивлявся для того, щоб це було більш-менш достовірно".
Марина Соловйова, голова ГО "Андріївський - Пейзажна ініціатива": "Я вважаю, що з цього мультика якщо будуть герої будь-де, хоч на Троєщині, хоч в іншому районі Києва, такі скульптури - це не буде забагато. Бо вони несуть позитив".
Прошлое - забыто, будущее - закрыто, настоящее - ДАРОВАНО ...