Курс 1Qгрошi=0.1грн. Джекпот: 24,00. Куплено билетов: 0. Следующий розыгрыш: Чт май 22, 2025 17:27:05. Перейти к лотерее

Штраф, виконавче провадження, історія зі щасливим кінцем

Страхование, кредиты, ПДД, и т.д.

Модератор: Модераторы форума

Qashqai - умище

Cash on hand: 1,157.74
Благодарил (а): 4729 раз.
Пункты репутации: 143

Штраф, виконавче провадження, історія зі щасливим кінцем

Сообщение levsha » Ср авг 29, 2012 21:57:00

12 квітня їду я до батьків по варшавці (Київ-Ковель). На стаціонарному посту під Коростенем мене зупиняють і пояснюють що я рухався прямо по крайній лівій смузі при вільній правій.
Я потім, проїзжаючи цей пост кілька разів, уважно роздивився як там все организовано. Таке враження що все зроблено було спеціально для того, щоб ось так ловити :) Варшавська траса практично по всій довжині з двох смуг, по одній в кожному напрямку, без роздільної смуги. Багато перехресть обладнано смугами гальмування і розгону. І перехрестя, на якому розташований цей стаціонарний пост, автоматично сприймається як таке ж. Але насправді там роздільна смуга подвійна суцільна, а не одинарна, смуги, які додатково з'являються справа, відділені звичайною переривчатою лінією, а не короткими штрихами, висять знаки напрямку руху по смугам, за якими по смузі, що з'явилась справа, можна прямо й направо, а по "основній" лівій прямо й наліво. Не придерешся ні до чого :)
Вже в їх кабінці на запитання чи точно він хоче складати протокола він видавив з себе щось схоже на "сцц" і показав очима чоловіка, який сидів до нас спиною і переглядав якісь папери. Але протокола заповнювати не почав. Детально мені пояснив що я порушив і т.п. Через деякий час той чоловік пішов, і, схоже, поїхав з поста. Інспектор сказав що це перевіряючий, і тепер протокола треба складати обов'язково, тому що перевіряючий може запам'ятати що в такий то час зупинялась машина і подивитись чи був в цей час складений протокол. Але інспектор сказав "ну давайте я напишу що Ви не були пристебнуті ременем безпеки. Це мінімальний штраф - 51 грн". Так і зробили.
В межах 2-х тижнів, як і вимагається, а саме 20 квітня, я цей штраф оплатив в касі промінвестбанку в приміщенні подільского МРЕВ. Квитанцію про оплату зразу не показував там нікому - я побоявся що вони захочуть зразу забрати в мене оригінал квитанції (кажуть, в ДАІ це полюбляють), що я не хотів робити ні в якому випадку, а де зробити копію я не побачив.
На роботі зробив кілька копій і закинув оригінал і копії квитанції в машину, на всяк випадок. Перебуваючи який раз в АвтоАліанс, зайшов знову в подільский МРЕВ щоб показати їм що я все заплатив, але там мені сказали що в них нема копу показувати квитанції, і що мені треба їхати на Туполєва. На що я вирішив "ну і ... з вами"
Ось так я на них забив, а вони на мене ні... Десь на початку липня в поштовій скриньці (за місцем прописки) знаходжу листа в звичайному конверті. В листі постанова від 12 червня про відкриття виконавчого провадження про стягнення з мене на користь держави штрафу в 51 грн. Мені постановляється до 18 червня добровільно сплатити штраф, після чого з'явитись на прийом до державного виконавця, що відкрив постанову, і пред'явити йому квитанцію. Інакще з мене в примусовому порядку буде стягнуто штраф, 10% виконавчого збору і 50.86 грн., пов'язаних с провадженням виконавчих дій. При цьому на листі є тільки один штемпель, і на ньому дата 25 червня. Ось така машина часу...
А тепер остання серія. В понеділок, збираючись в Лугове, вирішив закрити питання (до цього зовсім ніяк не виходило цим зайнятись). Чесно кажучи побоювався що на трасі мене зупинять і відправлять на штрафплощадку (як виявилось зовсім дарма). І, як в нас весь час і буває в державних органах, поцілував закриті двері, тому що "неприємний день". Сьогодні пішов вдруге, вже в правильний день і правильний час. Пройшовшись по кількох кабінетах взнав що потрібний мені державний виконавець у відпустці, а його заміняє ось цей. Попав до нього (черга 1-2 чоловіка). А далі процес зайняв, мабуть, з хвилину часу: я показую постанову і квитанцію і пояснюю ситуацію, державний виконавець по комп'ютеру щось перевіряє, і встає "зараз зроблю копію з квитанції". Сам! Він сам збирався зробити копію! Коли востаннє ви бачили таке в державних структурах? Але я зразу вручив йому копію, яку я на всякий випадок захватив, він записав на ній якийсь номер для себе і сказав "все. Провадження закрито".
Ось і все :)

Qashqai - умище

Re: Штраф, виконавче провадження, історія зі щасливим кінцем

Сообщение levsha » Ср авг 29, 2012 22:09:31

А от і не все! :)
Після слів державного виконавця що все я скористався нагодою і задав кілька запитань, напросився на безкоштовну консультацію так би мовити :)
Ось що мені відповів державний виконавець:
"Просто постанова про відкриття виконавчого провадження про стягнення штрафу не йде ні в які бази ДАІ. По ній точно нікого не зупиняють. В базу ДАІ попадає постанова з накладання арешту на автомобіль. В цьому випадкі ДАІ-шники можуть зупиняти і щось вимагати, але вони не мають на це ніякого права. Можливе ще відкриття провадження і оголошення автомобіля в розшук. В цьому випадку ДАІ має право затримувати автомобіль. Але ми зараз по штрафам не виносим арешт чи розшук"
Ну і ще хочу звернути увагу що ніякої мови про сплату штрафу в подвійному розмірі ні в яких документах не йшлося. Тільки виплати, пов'язані з проведенням виконавчих дій, чітко згідно закону про державну виконавчу службу.
Ото таке

Qashqai - гуру

Cash on hand: 90.01
Благодарил (а): 37 раз.
Пункты репутации: 8

Сообщение ByakaBuka » Ср авг 29, 2012 22:10:06

Как и всё в нашей стране "всё сделано для людей".
Когда меня остановили за движение по левой полосе при свободной правой, я сказал что объезжал препятствие, сказал что так и буду писать в протоколе. После непродолжительной беседы, с предложением поехать посмотреть что я там объезжал и различных убеждений что там нет никаких препятствий отпустили со словами "больше не нарушайте".

Кашкай - Страховщик

Cash on hand: 1,688.56
Благодарил (а): 1299 раз.
Авто: Qashqai 2007 2.0 4х4 CVT Silver Евросвет; ГБО BRC p&d
Пункты репутации: 119

Сообщение oleg_t » Ср авг 29, 2012 23:15:35

Театр абсурда.
Можно еще говорить что перестроился чтобы делать разворот.
Партнёр Кашкай-Клуба по страхованию. Все виды! Удобно и надёжно. Про автостраховки тут: viewtopic.php?f=70&t=10956

Qashqai - умище

Сообщение levsha » Ср авг 29, 2012 23:35:51

oleg_t писал(а):Можно еще говорить что перестроился чтобы делать разворот.

Чи поворот. Але тоді було б питання про не включений поворотник - порушення правил користування зовнішніми світловими приладами і попереджувальними сигналами - 425-510 грн

Кашкай - Страховщик

Cash on hand: 1,688.56
Благодарил (а): 1299 раз.
Авто: Qashqai 2007 2.0 4х4 CVT Silver Евросвет; ГБО BRC p&d
Пункты репутации: 119

Сообщение oleg_t » Чт авг 30, 2012 07:19:29

Меня за такую ерунду останавливали на КП в 2004 году. Если не ошибаюсь - штраф 5,10 грн.
Молодой еще был, зеленый - не смог отвертеться.
Да и при таких штрафах особо незачем.
После этого запомнил что КП нужно проезжать в правом ряду. :D
Партнёр Кашкай-Клуба по страхованию. Все виды! Удобно и надёжно. Про автостраховки тут: viewtopic.php?f=70&t=10956

Лучший форумчанин Июля

Images: 138
Медали: 1
Форумчанин месяца (1)
Cash on hand: 961.52
Благодарил (а): 322 раз.
Пункты репутации: 131

Сообщение bykovdima » Чт авг 30, 2012 07:25:55

levsha писал(а):Але тоді було б питання про не включений поворотник

10.4. Перед поворотом в правую сторону, в левую сторону или разворотом водитель может раньше времени занять соответствующее крайнее положение на проезжей части, предназначенной для движения в этом направлении, кроме случаев, если осуществляется поворот в случае въезда на перекресток, где организовано круговое движение, направление движения определено дорожными знаками или дорожной разметкой или движение возможно лишь в одном направлении, установленном конфигурацией проезжей части, дорожными знаками или разметкой.

9.4. Подавать сигнал указателями поворота или рукой необходимо раньше времени начала маневра (с учетом скорости движения), но не менее чем за 50-100 м в населенных пунктах и за 150-200 м вне их

и фраза гаишнику: "да я не на этом перекрестке собирался поворачивать, а на воооон том"

Qashqai - умище

Сообщение levsha » Чт авг 30, 2012 07:38:04

bykovdima
А там далі перехрестя нема, і крім того забороняється подавати сигнал якщо він може бути невірно сприйнятий

Лучший форумчанин Июля

Форумчанин месяца (1)

Сообщение bykovdima » Чт авг 30, 2012 08:13:02

levsha
я о том, что всегда можно сказать: "мне нужно повернуть вот где-то там, я точно не помню, давно тут не был, поэтому и перестроился заранее". поворотник включать не нужно :)

но это все лирика, из области как отмазаться

можно еще сказать, что ехал в левой, потому что правая не соответствует госту :)

Qashqai - умище

Сообщение levsha » Чт авг 30, 2012 08:29:22

Ага, про ГОСТ в нас можна сказати практично на будь якій дорозі :) Але там зі станом покриття все нормально - її ж недавно тільки зробили

Qashqai-АйНеБалитЪ

Images: 471
Медали: 3
Форумчанин месяца (1) Форумчанин года (2)
Cash on hand: 306.62
Благодарил (а): 6072 раз.

Сообщение Kostya » Чт авг 30, 2012 08:35:09

levsha
Міст над метро Позняки теж нещодавно тільки зробили. Сьогодні вночі вже знову розкурочали. Отакі ГОСТи! :))))
Москалі, вчить українську мову та Гімн України - дуже скоро знадобиться! (с)
Слово "паляниця" наразі не актуальне.

За 1 PLN дають 7,29 грн. За 1 RUR не дають нічого - купуйте гривні, москалалі! ;)

Лучший форумчанин Июля

Форумчанин месяца (1)

Сообщение bykovdima » Чт авг 30, 2012 08:41:12

levsha писал(а):її ж недавно тільки зробили

ну, не повезло с отмазкой :)

Qashqai - просветитель

Cash on hand: 128.31
Благодарил (а): 313 раз.
Пункты репутации: 19

Сообщение Sheyk » Чт авг 30, 2012 09:18:31

levsha писал(а):А далі процес зайняв, мабуть, з хвилину часу: я показую постанову і квитанцію і пояснюю ситуацію, державний виконавець по комп'ютеру щось перевіряє, і встає "зараз зроблю копію з квитанції". Сам! Він сам збирався зробити копію! Коли востаннє ви бачили таке в державних структурах?

так само було минулого року: і одна хвилина :) , і копію намагалися зробити, але в мене була копія :)

p.s. поки що у нас не 21е сторічча - сплативши штраф, треба показати квітанцію дайцям (вони навіть штамп на квітанції ставлять - "погашено-адмінгрупа")
Изображение

Qashqai - просветитель

Cash on hand: 128.31
Благодарил (а): 313 раз.
Пункты репутации: 19

Сообщение Sheyk » Чт авг 30, 2012 09:24:32

bykovdima писал(а):можно еще сказать, что ехал в левой, потому что правая не соответствует госту :)

принесут потом справку от какого-то облавтодора, что дорога по госту...
имхо лучшая отмазка про поворот налево / разворот, где полосу можно занять "заздалегідь". а "заздалегідь" - это как "от меня до той березы и до ..." :smile:
Изображение

Лучший форумчанин Июля

Форумчанин месяца (1)

Сообщение bykovdima » Чт авг 30, 2012 10:31:04

Sheyk писал(а):принесут потом справку от какого-то облавтодора, что дорога по госту...

завтра не принесут. т.к. им нужно составить протокол и вынести постановление тут и сейчас. завтра возможно только в случае, если ты сам напишешь "клопотання про перенесення мiсця та часу розгляду справи"

След.

Вернуться в Qashqai право