Модераторы: healix, Модераторы форума
Як мені здається, з’явився новий вид лохотрону з телефонами. Схема стара, але учасники нові.
Побачив у себе на мобільному пропущений дзвінок з номеру +88213213039. Не знайшовши такого коду країни в довіднику, передзвонив оператору дізнатися, що це байда.
Чемний працівник call-центру пояснив, що це є номер оператора супутникового зв’язку EmSat, частину номерного ресурсу використовує EutelSat, як пізніше з’ясувалося. Інша частину номерного ресурсу де-юре належить одному італійському телекомунакційному оператору.
Що цікаво, сайту EmSatтак і не вдалося знайти. Проте на сайті EutelSatвикладено повідомлення, що компанія немає нічого спільного з іншою частиною номерного ресурсу EmSat, який, до речі, за словами прес-служби EutelSat, має використовуватися суто в професійних цілях, як то морський зв’язок.
Що скаже нам Google? Googleнадав декілька посилань, що той самий номер (+88213213039) використовується як лохотрон. Тобто ви знаходите в себе пропущений дзвінок і намагаєтеся передзвонити на цей номер. Але його вартість в Європі скаладає близько €5 за хвилину. Цікаво, що посилання даються або на італійські або на голландські сайти. Є інформація, що в РФ траплялися випадки надмірних телефонних рахунків за дзвінки, що робилися на супутниковий зв’язок. І знову ж таки там фігурував EmSat.
Виходить, що лохотрон супутникового рівня прийшов до України
Torpedo писал(а): мой номер вбит как абонент "МАМА" (я думала, что о своих-то детях я обо всех знаю!!! ) а он пытается дозвониццо соответственно своей жене (я так же думала, что про всех своих мужей тоже знаю!!! ). Бывает.
Gen писал(а):Мне так настойчиво уже на протяжении 8 месяцев с периодичностью в 2 недели звонит какая-то пожилая женьщина и говорит "Риточка"
Corvin писал(а):Мне не звонили?
Len4ik писал(а): а мне вот в последнее время звонят и и спрашивают Александра Ивановича... причем с разных номеров........странно все это.............
Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]