Помоему все ясно. :)
Write comments

Re: Считаем киловатты или сколько жрет Ваш холодильник, чайн

Вт июн 30, 2015 12:09:30

Сам конус от 400 грн.
Движок рекомендуют низкооборотистый ~3кВт или 1.5 кВт плюс маховик.
За готовые решения от 4000 грн просят.
Это то что я нагуглил.
levsha

Сб июл 25, 2015 14:57:15

Мені прийшов рахунок по фактичному споживанню (тут зазвичай кожен місяць платиться фіксована сума, а раз в півроку знімаються показники з лічильника, проводиться розрахунок і виставляється рахунок на доплату різниці).
Спожито 575kWt за 196 днів - ~2.93kWt на добу - 85-90kWt в місяць.
Холодильник, електроплита з духовкою, посудомийна машина, ну і всякі чайники, кавові машини, елетрогрилі, телевізор
oreh

Вс июл 26, 2015 07:56:21

levsha
сколько детей? сколько вообще человек пользуется благами цивилизации?
BIS

Вс июл 26, 2015 09:17:19

И кстати сколько стоит один кВт? И какие средние зарплаты?
Torpedo

Вс июл 26, 2015 10:28:04

levsha писал(а):Холодильник, електроплита з духовкою, посудомийна машина, ну і всякі чайники, кавові машини, елетрогрилі, телевізор

Схоже, що працює тільки кавова машина та й то тільки зранку та телевізор у режимі очікування. А пральна машина, а пилосмок?
levsha

Вс июл 26, 2015 11:52:51

Torpedo
Не тільки :) Електроплита працює кожен день по 2-3 рази, чайник теж, мікрохвильова і електрогриль регулярно, посудомийка в міру завантаження - раз в 2-3 дні. Телевізор кілька годин на добу. Пилосмок само собою теж є (акумуляторний: стоїть на зарядці постійно). Пральна машина спільна, так що сюди не враховується.
levsha

Вс июл 26, 2015 12:11:34

BIS
Всё сложно :) Есть "высокий" и "низкий" тариф, плюс фиксированная сумма за обслуживание сетей, плюс еще какие-то начисления. Поэтому очень сложно назвать цену киловатта. По факту у нас вышло 140CHF за полгода.
Сравнивать со средними зарплатами можно и нужно, но это другая тема. И в ней нужно считать все затраты на проживание. Ну и я не обладаю надежными данными о средней зарплате в Украине и тут, а если сравнивать с моей зарплатой, то что в Украине, что тут электроэнергия это небольшой процент от неё
Torpedo

Вс июл 26, 2015 13:33:28

levsha писал(а):Електроплита працює кожен день по 2-3 рази
levsha писал(а):посудомийка в міру завантаження - раз в 2-3 дні
levsha, як?

levsha писал(а):вышло 140CHF за полгода
Тобто 24 CHF в місяць при зарплаті 24 CHF в годину?
levsha

Вс июл 26, 2015 21:10:09

Torpedo писал(а):
levsha писал(а):Електроплита працює кожен день по 2-3 рази
levsha писал(а):посудомийка в міру завантаження - раз в 2-3 дні
levsha, як?

А що не так? Посудомийка запускаються при повному завантаженні, а це повний посудний набір: 6 малих тарілок, 6 великих тарілок, 6 глибоких тарілок.
Torpedo писал(а):
levsha писал(а):вышло 140CHF за полгода
Тобто 24 CHF в місяць при зарплаті 24 CHF в годину?

Тобто так, 24CHF в місяць.
Повторюсь, я не знаю середніх зарплат ні тут, ні в Україні. Тут я в годину зараз отримую більше ніж 24CHF.
Які тарифи зараз в Україні? Ось ці? http://kyivenergo.ua/odnozonni_lichilniki. Тобто в Україні за такий спожити об’єм потрібно заплатити близько 35грн? Я в Україні за годину я отримував значно більше
Torpedo

Пн июл 27, 2015 08:31:55

levsha писал(а):Посудомийка запускаються при повному завантаженні, а це повний посудний набір: 6 малих тарілок, 6 великих тарілок, 6 глибоких тарілок.

Це все зрозуміло. Питання в тому як можна три дні збирати брудний посуд. Це ж не брудна сорочка, яку кинув в ящик для брудної білизни серед неділі, а а в суботу виправ. Чи питання економії перевішує здоровий глузд?

levsha писал(а):Тобто в Україні за такий спожити об’єм потрібно заплатити близько 35грн?

Не лукав, добав до споживання пральну машину та праску і в тебе вийде сума в півтора-два рази більша, бо перейдеш межу у 100 кВт.
А тепер, порівняй цю суму з пенсією свого батька чи матері і порахуй, який повинний бути розмір пенсії, щоб витримувалося співвідношення як у Європі.

levsha писал(а):Я в Україні за годину я отримував значно більше

Не факт, що на сьогоднішній день ти зміг би повторити цю фразу.
levsha

Пн июл 27, 2015 09:34:43

Torpedo писал(а):
levsha писал(а):Посудомийка запускаються при повному завантаженні, а це повний посудний набір: 6 малих тарілок, 6 великих тарілок, 6 глибоких тарілок.

Це все зрозуміло. Питання в тому як можна три дні збирати брудний посуд. Це ж не брудна сорочка, яку кинув в ящик для брудної білизни серед неділі, а а в суботу виправ. Чи питання економії перевішує здоровий глузд?

А що не так із здоровим глуздом? Яка різниця? Брудну сорочку кинув в кошик для брудного одягу, брудну тарілку поставив в посудомийку.
Torpedo писал(а):
levsha писал(а):Тобто в Україні за такий спожити об’єм потрібно заплатити близько 35грн?

Не лукав, добав до споживання пральну машину та праску і в тебе вийде сума в півтора-два рази більша, бо перейдеш межу у 100 кВт.

Звичайно ж в нас теж є праска. Тобто плюс пральна машина, мінус посудомийка. Виходить пральна машина споживає в місяць більше, ніж все інше разом, включаючи електроплиту? Щось неймовірне. Швидкий пошук показує розрахунки на рівні 25-35kWt*h в місяць при пранні 3 на тиждень.
P.S. Звичайно ж ми теж платимо за електроенергію, яка споживається пральною машиною. Просто це в іншому рахунку.
Torpedo писал(а):А тепер, порівняй цю суму з пенсією свого батька чи матері і порахуй, який повинний бути розмір пенсії, щоб витримувалося співвідношення як у Європі.

Я не хочу в темі про те, що скільки споживає, обговорювати рівень пенсії. Я не знаю рівень пенсії в Європі. Але в Європі нікому ніколи не прийде в голову ставити питання "який має бути розмір пенсії?", чи тим пачити передвиборним гаслам "я підвищу розмір пенсії": розмір пенсії в Європі напряму визначається розміром твоїх виплат на пенсійний рахунок. Хочеш отримувати більшу пенсію в майбутньому? - Відкривай pillar 3a і перераховуй туди частину своєї зарплати.
Torpedo писал(а):
levsha писал(а):Я в Україні за годину я отримував значно більше

Не факт, що на сьогоднішній день ти зміг би повторити цю фразу.

Ніхто не знає 100% наперед. Але до жовтня отримував, і я не бачу причин чому б не отримував далі
Torpedo

Пн июл 27, 2015 10:31:47

levsha писал(а): Яка різниця?
Та звісно ніякої, якщо попередньо гарно вилизати тарілки.

levsha писал(а):Виходить пральна машина споживає в місяць більше, ніж все інше разом
Споживає вона стільки, скільки ти написав, але сума платежу з врахуванням споживання пральної машинки та праски майже подвоюється, тому що виходиш за межі тарифу до 100 кВт (на поточний місяць маємо - до 100 кВт - 0,36 грн/кВт, більше 100 кВт - 0,63 грн./кВт, з вересня - чергове підвищення).

levsha писал(а):Я не хочу в темі про те, що скільки споживає, обговорювати рівень пенсії.
Твоє право, але сподіваюсь, що хоч замислися.

levsha писал(а):Але до жовтня отримував
Зростання тарифів з жовтня вже викреслило з твоєї попередньої фрази слово "значно". C’est la vie
levsha

Пн июл 27, 2015 12:46:30

Torpedo писал(а):
levsha писал(а): Яка різниця?
Та звісно ніякої, якщо попередньо гарно вилизати тарілки.

Достатньо просто змісти залишки їжі в відро для органічного сміття (що в будь якому випадку варто робити перед завантаженням в посудомийку)
Torpedo писал(а):
levsha писал(а):Виходить пральна машина споживає в місяць більше, ніж все інше разом
Споживає вона стільки, скільки ти написав, але сума платежу з врахуванням споживання пральної машинки та праски майже подвоюється, тому що виходиш за межі тарифу до 100 кВт (на поточний місяць маємо - до 100 кВт - 0,36 грн/кВт, більше 100 кВт - 0,63 грн./кВт, з вересня - чергове підвищення).

Гм, я ніби то вже написав, що праска в нас теж є, звичайно. І звичайно ми нею постійно користуємось. Так що різниця тільки в пральній машині, а не в пральній машині і прасці. Ну а ще далеко не у всіх в Україні стоять електричні плити, а це дуже серйозний споживач.
При виході за межі 100 kWt*h на місяць взагалі то тариф 0.63 тільки на перевищення, а не на всю спожиту електроенергію.
Torpedo писал(а):
levsha писал(а):Я не хочу в темі про те, що скільки споживає, обговорювати рівень пенсії.
Твоє право, але сподіваюсь, що хоч замислися.

Про що саме? Про те, що українську солідарну пенсійну систему давно треба відміняти і переходити на накопичувальну? Я про це вже давно кажу.
Torpedo писал(а):
levsha писал(а):Але до жовтня отримував
Зростання тарифів з жовтня вже викреслило з твоєї попередньої фрази слово "значно". C’est la vie

Аж ніяк.
До жовтня за 150kWt*h я би заплатив 150*0.3084=46.26uah , або 46.26uah / 13 uah/usd = 3.56usd
Зараз за 150kWt*h я би заплатив 100*0.3660+50*0.63 = 68.10uah , або 68.10uah / 23 uah/usd = 2.96usd
Так що "значно" тільки підсилилось би.
І це я взяв 150kWt*h - із серйозним запасом
Torpedo

Пн июл 27, 2015 15:11:25

levsha писал(а):Достатньо просто змісти залишки їжі в відро для органічного сміття
Звісно достатньо, діло хазяйське...

levsha писал(а):При виході за межі 100 kWt*h на місяць взагалі то тариф 0.63 тільки на перевищення
А я тобі про що писав?

levsha писал(а):Ну а ще далеко не у всіх в Україні стоять електричні плити, а це дуже серйозний споживач.
Не такий вже він і серйозний, особливо, якщо подивитись тарифи на газ.

levsha писал(а):українську солідарну пенсійну систему давно треба відміняти
Можна й відмінити, тільки тим, хто чесно платив пенсійний податок що робити, переходити на накопичувальну?

levsha писал(а):або 68.10uah / 23 uah/usd = 2.96usd
Або рахуй до кінця, або не лукав, я і так знаю, як ти любиш відстоювати свою точку зору.

levsha писал(а):І це я взяв 150kWt*h - із серйозним запасом
Для інформації: 150kWt*h це середнє споживання для родини з трьох осіб, які не використовують електричну плиту.
levsha

Пн июл 27, 2015 15:48:00

Torpedo
В чому лукавство?
Write comments