Ср ноя 27, 2013 22:50:49
Чт ноя 28, 2013 09:35:30
Чт ноя 28, 2013 12:10:54
Чт ноя 28, 2013 13:07:59
Чт ноя 28, 2013 13:39:19
Чт ноя 28, 2013 13:43:19
Чт ноя 28, 2013 13:44:16
Александр Кравчук
Зібрався додому ввечері з Євромайдану в гарному настрої - вийшла молодь -студенти, багато. Можна буде перепочити.Єдине, що чіпляло - палатка МНС , люб'язно надана владою для учасників мітингу. Декілька днів назад за клаптик клійонки над головою беркутня втоптувала дівчат в асфальт, які під цим клаптиком стояли. А тут такий подарунок - с "барського плєча" так би мовити.
Проходжу мимо монументу - дивлюся Данилюка Сашка не пускають пройти наверх , до імпровізованої сцени. Підходжу ближче, так й є - хлопці не пропускають представника організації , що з першого дня постійно на Майдані. Один навіть замахнувся кулаком, зловили за руку... Після тісняви Данилюк протискується.
Слід вказати, що знаходячись на Майдані я не любив й не хотів лазити біля трибуни - все ясно й без моєї моськи в камерах, й друзі мої також, до речі, не тусовщики біля мікрофону - стоїмо бо потрібно стояти, без вилізання "покерувати". Але краєм вуха слухали , що хто говорив. Данилюк, Коханівський, Іванов - виступали з проханням не полишати Майдан, якщо влада не підпише , а вимагати відставки президента. Наєм й далі , інші - навпроти : ніякої політики , лишень підпис.
Спостерігаю далі : підходить людина - пред'являє посвідчення журналіста - просить пройти наверх - не пускають, молодий хлопець, як потім вияснилося такий собі Максим Панов: "Мені на...ть!".
Підходить Володимир Іванов - людині під 60 всі дні й ночі на Майдані Незалежності, на трибуні , знову Панов : -організатори наказали не пускати. Іванов - покажи цих організаторів Панов - зараз , б...ть, покажу... Що хотів показати Панов Іванову не встиг побачити, вдвічі старший Іванов підняв за шкірки Панова, той нічого не показав...
За спини "охорони" визирнув й почав давати вказівки такий собі Євген Шаповал чо Шаповалов. Памятаю його з Податкового Майдану - був речником Податкового, зустрічав Януковича й Азарова, танцював під салюти "перемоги" регіонала Надраги. Наразі останній раз бачив його в керівниках партії Наталії Королевської . На моє запитання як він суміщає керівництво в партії Королевської й керування охороною сцени на Майдані Незалежності Євромайдану почув - це провокатор! Намалювався Панов - виводьте його хлопці ! Щось хтось намагається захопити за рукав - хочуть вивести з Майдану. Не вдалося.
Спостерігаю далі - через хвилин 15 прийшли нардепи з Європейської , також не пускають. Пустили після перепалок. Ще через деякий час до підніжжя підходить Луценко Юрій - не пускають взагалі. Луценко на моїх очах стає старішим на років 15. Згорбившись від ганьби йде від постаменту.
В цей час діджей волає " Ми перемогли! Вони прийшли до нас на наших умовах " .
Відсипаючись після безсонних ночей я пропустив головне - протестом вже керує "оргкомітет". Як й ким ці люди призначалися -вибиралися важко сказати, повний склад також. Тому я буду їх індентифікувати, як люди , що нагорі, бо ми ж внизу й вхід тільки по їх запрошенню.
Й так , кого я побачив й знаю з невеликим коментарем: Мустафа Наєм - відомий журналіст ... Вікторія Сюмар - журналіст Володимир Вятрович - історик, призначений Ющенко директором архіву СБУ, активно пропагував на виборах 2010 не голосувати ні за кого . При особистій встрічі після виборів, я сказав йому - змити цю глупість зможеш лишень коли будеш стояти в перших рядах мітингувальників , яких буде трощити міліція, а не керувати здалеку. Три роки вже як луплять - його , ще при роздачі не бачив. Далі йдуть люди , яких би я відніс до категорії "ніякої політики" - Ігор Луценко - кандидат в нардепи на минулих виборах, знявся по 223 , як він заявив , для того, щоб йшов єдиний кандидат від ОО, відсидів 5 діб адмінки від злочинної влади, пресс-секретарем міністра економіки Василя Цушка він був. Ярослав Діденко - йшов , здається по округу кандидата від ОО Ємця, не знімався, запам'ятався дорогою рекламою й полум'яними опозиційними гаслами, а ще розсмішив тим , що назвав себе організатором мовних протестів. Гацько й Панов Максим - представники Демальянсу, познайомився з ними через ФБ , де мої друзі з "Республіки" ( Володя Чемерис, Михайло Лебідь) звинувачували вищевказаних громадян в співпраці з владою в протягуванні Закону "Про мирні зібрання". Руслан Секела - побачив його декілька років назад - відкривав -закривав дверцята для тої ж Наталії Королевської, останнім часом почав з'являтися на протестних акціях - така собі людина-організація, він же й голова, він же й єдиний член. Інших не знаю, окрім Руслани.
Організації, які подавали заявку й люди яких з 21 на Майдані, я так зрозумів в "оргкомітетет" не ввійшли : Комітет визволення політвязнів, Спільна Справа, Тризуб, Чорний комітет й інші... Вже коли чвалав додому - хтось зі знайомих сказав - на трибуну не пустили Миколу Коханівського, щоб виступив. Будемо чекати святкових салютів. Податковий вже салютував...
Чт ноя 28, 2013 14:08:32
Сэнсэй писал(а):Про "бєс палітікі" факты,
Чт ноя 28, 2013 14:11:26
Чт ноя 28, 2013 14:27:48
Автор: Віталій Гайдукевич
"Глобус". Около пяти...
Случайно познакомили с одним из "координаторов". Вот, просто перед эскалатором. Знакомый подвел и говорит, "вот вам человек, он сказать что-то может..."
- О чём? - напрягся Координатор.
- Да ладно, ни о чем. - махнул я рукой - Не нужен мне ваш микрофон. Я посоветовать...
- У нас все под контролем.
- А почему пьяные на территории? - я действительно натолкнулся на парочку в хлам готовых клиентов, которые свободно спустились в толпу студентов из-вне, со стороны Институтской. И никто их не задержал.
Вопрос врасплох не застал:
- Есть охрана, - ответил Координатор - мы реагируем.
"Ладно", думаю, "прелюдии в сторону".
- Ребята, у вас провал по информполитике. Откуда взялось "без политиков"? По ФБ пошла волна непонимания.
- Нам не нужен самопиар.
- Но они Вам нужны, как действующие депутаты, носители мандатов. Ставьте им условия, приглашайте к решению задач. В конце-концов, вы сейчас можете улучшить качество украинской оппозиции, публично пригласив их помогать на сложных участках... Не у микрофона, в поле. Есть внутри периметра несколько человек с мандатами, на всякий случай?
- Мы справимся. Поверьте, мы контролируем ситуацию...
- Но там, - киваю в сторону стеклянных дверей - хаос.
- Это контролируемый хаос. - Координатор порядком начинал нервничать и тут его прорвало - Ваших тут не будет. Не получится тут никого лоббировать...
Поначалу я даже опешил - кого это "Ваших". Это какие тут мои?
- Я журналист, - уточняю на всякий случай.
- Да-да, я знаю, журналист со связями...
Тут пришлось опешить ещё раз.
Думаю, мало ли - круглосуточный аврал - устал человек, глупости всякие говорит, бывает. Иду на второй круг:
- Я ничейный, но Вам бы понадобились депутаты, кто уже имел опыт организации Майдана, те кто механически знает как организовать городок, провизию, поселение, охрану, что самое главное...
- Хотят помочь, пусть перекроют дорогу, нам площади не хватает, - выпалил вдруг Координатор.
- ...Погодите, перекроете дорогу, снова прибежит Беркут и снова всех "зачистит", это провокация.
Человек ещё что-то ответил, но вышло что я уже не слышал. Собственные мысли заглушили. Эй, Координатор, тебе реально не нужна помощь? Или ты уже схватил "звезду" от того что стал директором радиорубки? Да, вы делаете важное дело, но это не означает, что вы знаете и умеете всё. Одно дело дискотека, а другое дело, когда Вас придут отсюда сносить. Девочки студентки мало помогут. Парней не много, все очень молоды и против экипированных космонавтов спасуют сразу. Ну хорошо, допустим, помогает Вам кто-то втайне и в нужный момент Майдан прикроют взрослые дяди, но... Когда тебе предлагают какие-то вещи, а ты далдонишь "мы знаем, мы решили, мы этого не будем делать, мы не хотим". Пардон, чел, при всем уважении, хоть я тебя и не знаю, а кто Вам делегировал это все? Вы это сами для себя решили?
Затем Координатор забил гвоздь в пирамиду "мы":
- Да что Ваши (итить, почему мои?!) могут?! Это Вы там (*лять, где там?!) привыкли, что главный скажет, то и делать! А у нас тут демократия, нет главного...
- Эммм... как бы горизонтальная демократия вроде бы подразумевает совещательность, как минимум. Позовите кого-то от оппозиции, кого-то ГО, кого-то от страйкомов студентов. Пусть будет триумвират. Для более широкого обсуждения расширьте пропорционально, до 15-ти.
- Этого не будет, мы знаем что делать мы советуемся с...
Тут Координатор называет две фамилии. Умные люди, не спорю, но оба не отвечали головой за порядок в палаточных городках...
- Хорошо, говорю, но это ошибка...
Координатор умчался, вдруг вспомнив, что у них там что-то произошло. Уже который час под Галей со студентами общалась Руслана - реально спасла все. В "Кофе Хаузе" тусил народ. Всякий. И координаторы, и руководители страйкомов , наверное... За всеми, в тепле и комфорте наблюдало СБУ. Ясное дело...
Нет, вот рейтингами уже мерялись, теперь будем меряться кто майданистей. Чем дальше? Взаимное недоверие или амбиции? И то и другое? Без пиетета к кому либо, просто в качестве абстрактного вопроса: а когда не пустили под арку Данилюка, уже забыли, что он тут голос срывал три дня назад? Я помню эти хриплые синхроны в моем эфире. А когда не дали Луценку слово, какая логика была? К каждому могут быть замечания, но если цель одна, может стоит наоборот слушать как можно больше людей? Чем тогда, Координаторы У Гали отличаются от ОрговМайданаНаЕвропейской. Первые не пустили Луценка, вторые не пускали к микрофону Инициативу 1 Грудня.
Нет, Еромайдан должен жить. Он важен и нужен. Учиться нужно на своих ошибках. Даже тех, которые совершаются прямо сейчас.
Только завтра я постою далеко скраю.
Подальше от Координаторов.
Мало ли, может беспочвенная самоуверенность воздушно-капельным передаётся.
с ув. ко всем.
Чт ноя 28, 2013 14:33:37
Сэнсэй писал(а):Про "бєс палітікі"
Чт ноя 28, 2013 14:38:52
Сигналкин писал(а):Все идет к тому что потанцуют, выпустят пар и на этом все закончится
Чт ноя 28, 2013 14:40:30
Сигналкин писал(а):Не хотел писать чтоб не подрывать т.с. громадськый рух до майдану.
Чт ноя 28, 2013 15:41:45
Чт ноя 28, 2013 16:43:38
Сигналкин писал(а):Но я не вижу себя там.