Здесь можно говорить об ЭТОМ без цензуры и чистки
Nik
- Nik
- Сайт
Re: Шаги Президента, Кабмина и ВР
Пт авг 17, 2012 11:47:14
Луганский облсовет предоставил русскому языку статус регионального
11:09 / 17.08.2012 — Новости Донбасса
Луганский областной совет на сессии 17 августа принял решение о реализации на территории области положений закона "Об основах государственной языковой политики", которое предусматривает предоставление русскому языку статуса регионального.
За принятие этого решения проголосовали 96 депутатов из 98 зарегистрировавшихся (всего в совете 124 депутата).
Документ принят в рамках реализации положений вступившего в силу закона "Об основах государственной языковой политики".
В решении также сказано, что облсовет рекомендует сельским, поселковым, городским советам рассмотреть этот вопрос и принять решение об использовании регионального языка в своей работе, делопроизводстве, документации.
Акты облсовета принимаются на государственном языке или русском языке и официально публикуются на этих языках; в работе, делопроизводстве и документации облсовета может использоваться русский язык.
Как сообщалось ранее, Президент Виктор Янукович 8 августа подписал закон об основах государственной языковой политики, предусматривающий установление официального использования региональных языков в работе местных органов государственной власти при проживании минимум 10% носителей на территориях, на которых распространен этот язык.
Законом предусматривается, что в контексте Европейской хартии региональных языков или языков меньшинств меры, направленные на использование таковых в Украине, применяются к 18 языкам.
Закон был принят Верховной Радой 3 июля.
3 августа Одесский городской, а 15 августа - Одесский областной советы предоставили русскому языку статус регионального.
14 августа Краснолучский городской совет Луганской области решил дублировать тексты в официальных документах на русском языке наряду с украинским.
16 августа статус регионального русскому языку предоставили Запорожский и Донецкий областные советы, а также Севастопольский городской.
http://novosti.dn.ua/details/185129/ПОНЕСЛОСЬ НАЗЫВАЕТСЯ.............
теперь все регионы восток-юг? или как это будет выглядеть...
Sandra писал(а):теперь все регионы восток-юг? или как это будет выглядеть...
Где ручные облсоветы и горсоветы.
DemonV писал(а):Да и тут, на форуме, мы уже давно обсуждали "мовный" вопрос и закрыли эту тему. Не стоит ее, ИМХО, поднимать ее снова.
да я не проти її закрити))) Для мене не існує мовного питання взагалі. Просто тут до усьору та піни у роті захищаємо українську мову, а усі захисники розмовляють виключно російською. Ми сами таким чином годуємо Троля - допомогаємо владі відволікати суспільство від більш важливих питань. Прикро, що це вам потрібен говорити ДАУНбасівець((((.
himera_neo писал(а):захищаємо українську мову, а усі захисники розмовляють виключно російською.
Це так. Але дiти краще нехай розмовляють укр.мовою.
himera_neoЕсли я начну говорить по украински то у меня получится как у азарова, поэтому как в той рекламе: лучше жевать чем говорить
Може й справді давайте переходити на спілкування українською
IgZ писал(а):Може й справді давайте переходити на спілкування українською

Враховуючи,
- що влада в Україні не є українською;
- що якби вона й була українською, то зараз розігрує тактичне "мовне" питання і їй нас.... на нас;
- що ми (суспільство) не маємо насправді дієвих важелів впливу на владу (з тієї ж причини);
- що українська мова в Україні, фактично - за вживанням , є мовою меньшини та потребує захисту,
а також розуміючи
- що не прийнято закону, який би забороняв спілкуватися української;
- що спілкуючись українською, кожний з нас, особисто, збільшує кількість носіїв мови,
то єдиною можливістю
- зберегти та захистити мову;
- нас.... на владу;
- збагатити себе внутрішньо;
- відшукати себе в цьому світі серед інших народів,
це почати використовувати українську мову - завжди та всюди.
Звичайно, кожен вирішує особисто.
krus писал(а):це почати використовувати українську мову - завжди та всюди.
першим кроком може бути використовування її на форумі. Коли я починав (доречі 3 роки тому) мені було важко, довго підбирав слова, користувався словником (перевірка орфографії). Але вже зараз для мене нема ніякої різниці на якій мові спілкуватися - я втратив необхідність у
перекладі, я почав думати українською. І це я вважаю самим великім опіром владі. Да, можливо, спочатку буде багато суржику, особливо коли любий Афоня почне пародіювати Азарова)))) Але це початок!
- Вложения
-

Последний раз редактировалось
himera_neo Пн авг 20, 2012 08:50:43, всего редактировалось 1 раз.
himera_neo писал(а):я втратив необхідність у переводі,
Спочатку хотів поправити, а потім задумався:
1. ...я втратив необхідність у перекладі,...
або
2. ... я втратив необхідність перекладати,..
oleg_t писал(а):Девченки твои на фото? / Дівчата твої на фото?
ні не мої

/ нет не мои
Torpedo писал(а):1. ...я втратив необхідність у перекладі,...або2. ... я втратив необхідність перекладати,..
ось-ось - гуртом підвищимо рівень)))
himera_neoКласна ініціатива. Я собі, навіть, на робочому ноуті українську встановив мовою вибору, а вже потім руками можна вибирати англійську або російську.
У нас в офісі нагаються робити дні вишиванок та української мови 1-2 рази на місяць. Виходить дуже яскраво.
Але...
Більшу частину робочого часу спілкуватися та думати все ж таки маю англійською... Проте, крепатура корисна не рише для м'язів після фізичного навантаження, а й для мізків під час чергування мов спілкування. Адже, ми використовуємо лише 5-7% ресурсу свого мозку протягом життя. Вивчення мов - один з кращих варіантів завантажити голову та попередити візит дідуся Альцгеймера.