Сэнсэй » Вс сен 15, 2024 13:43:34
Вмер мій акум A-Mega 5 Premium 6CT-60-A3 600A 60Ah. Пропрацював рівно 5 років у жахливому режимі: пробіг мізерний, 10К км за 5 років, короткі заїзди по міським світлофорам, пару разів розряджався у 0, коли не до покатушок було. Мабуть, можу його рекомендувати. До того ж, це вітчизняне виробництво по якійсь там супер технології. Може, не до виробництва їм тепер.
Вмер цікаво: пару місяців тому побачив, що у крайніх банках водички поменшало, долив буквально по сантиметру. Поміряв щільність в них: у норму не повернулася. Зарядив дома спецзарядкою, виїхав у міжмісто. Кондішен, музичка, фари, швидкісна зарядка телефону. Через 5 годин шляху заїхав на заправку, почав заводитись - і тільки стрекотіння почув, з індикатором на приборці "PS". Зрозумів, що все. Але, на щастя, в 50м був магазинчик, де довелось взяти перший ліпший акум, виявився Quantum 65Ah 640A Ca-Ca. Поставив - і все норм, поїхав далі. Буду тепер спостерігати, бо ніколи раніше не було в мене кальцієвого акума, а вони, хоч і мають вкрай низький саморозряд, але ДУЖЕ бояться глибокого розряду. А в мене ж пробіги ніякі, треба тепер слідкувати за вольтажом та вчасно підзаряджати.
Домашні експерименти з померлим акумом дали такі результати: у крайній банці біля мінусової клеми щільність 1,1, скільки не заряджай (норма - 1,27). Загальний вольтаж акума нормальний, але навантаження не тримає. Мабуть, у проблемній банці просто обсипались пластини. Не коротнули між собою, але заряд не беруть, тому й щільність не росте
Щоб лани широкополi і Днiпро, i кручi
Стали вам поперек горла, москалi єбучі!
- За это сообщение автора Сэнсэй поблагодарил:
- elektron (Пн сен 16, 2024 21:48:50)