Модератор: Модераторы форума
vchyrkov писал(а):Предугадывать может только человек и только на основании каких-либо фактов (Нострадамус, Ванга и др. не всчет).
vchyrkov писал(а):Глядя на катящееся яблоко, глаз видит конец стола и дает команду руке.
levsha писал(а):Можу навести один приклад простої системи, яку багато хто з нас тримав в руках. В багатьох жорстких дисках для ноутбуків встроєний датчик прискорення. Якщо працюючий ноутбук з таким диском випадково скинути зі столу, то датчик зафіксує прискорення в "польоті" ноутбука і запаркує головки диска до того, як ноутбук впаде на підлогу. Оцінити час, за який все се відбувається, вирішити для себе чи є це паркуванням головок "заздалегідь" чи ні, чи є це передбаченням падіння чи ні, можете на власний розсуд
vchyrkov писал(а):levsha писал(а):Можу навести один приклад простої системи, яку багато хто з нас тримав в руках. В багатьох жорстких дисках для ноутбуків встроєний датчик прискорення. Якщо працюючий ноутбук з таким диском випадково скинути зі столу, то датчик зафіксує прискорення в "польоті" ноутбука і запаркує головки диска до того, як ноутбук впаде на підлогу. Оцінити час, за який все се відбувається, вирішити для себе чи є це паркуванням головок "заздалегідь" чи ні, чи є це передбаченням падіння чи ні, можете на власний розсуд
Это происходит после начала события, а "заздалегідь" (заранее) подразумевает до.
levsha писал(а):vchyrkov писал(а):levsha писал(а):Можу навести один приклад простої системи, яку багато хто з нас тримав в руках. В багатьох жорстких дисках для ноутбуків встроєний датчик прискорення. Якщо працюючий ноутбук з таким диском випадково скинути зі столу, то датчик зафіксує прискорення в "польоті" ноутбука і запаркує головки диска до того, як ноутбук впаде на підлогу. Оцінити час, за який все се відбувається, вирішити для себе чи є це паркуванням головок "заздалегідь" чи ні, чи є це передбаченням падіння чи ні, можете на власний розсуд
Это происходит после начала события, а "заздалегідь" (заранее) подразумевает до.
Це відбувається ДО події "ноутбук впав на підлогу". Так само і системи типу ESP, керування повним приводом і т.п. втручаються ДО події "занос", "пробуксовка" і т.п.
vchyrkov писал(а):Ты, зная, что за поворотом будет знак ограничения скорости сбросишь скорость заранее, а машина только когда его "увидит".
vchyrkov писал(а):зная, что ноутбук МОЖЕТ упасть уберешь его с края стола
Сэнсэй писал(а):vchyrkov писал(а):Ты, зная, что за поворотом будет знак ограничения скорости сбросишь скорость заранее, а машина только когда его "увидит".
Хорошая фраза. Разберём. Если водитель знает про знак за поворотом, то он его уже видел. Это (существующий знак) легко заложить в мозг машины вместе с маршрутом движения. Если на маршруте знак временный и поставлен только что, то и водитель, и гугль-кар заблаговременно среагируют только при повторном проезде этого участка. С той лишь разницей, что водитель может про него забыть, а гугль-кар нет, ибо компьютер на колёсах.
Сэнсэй писал(а):vchyrkov писал(а):зная, что ноутбук МОЖЕТ упасть уберешь его с края стола
У меня сейчас (не вру) стоит ноут на краю стола и я его не собираюсь убиратьОн никуда не движется и в мозгу не срабатывает предугадывание о его падении.
levsha писал(а):vchyrkov
Мені все ж таки здається що в тебе якесь дивне розуміння слова "завчасно". Ну та ладно, не суттєво. Поміняй всюди, де бачиш, слово "завчасно" на "до", якщо для тебе це принципово.
Ну і я все ще чекаю від тебе пояснення слова "передбачення" і чому ти за це слово ти так вчепився, хотя ні я, ні Сэнсэй нічого про передбачення не говорив.
Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей