DOC » Чт фев 28, 2008 08:10:29
Раз пошла тема гастрономии, предлагаю поделиться насущным, ибо водочка, да под хорошую закусочку...
Этот рецепт делает моя жена, правда он на украинском:
Мариновані сливи
На відро слив ( сливи угорки (венгерки)):
Маринад:
2,5 кг цукру; 1 л води; 1 л 6% оцту; перець духмяний – 1 чайна ложка (повна); гвоздика 1-2 столових ложки; кориця – 1,5 пачки (стандартної); лавровий лист – 10-15 листків.
Маринад має закипіти, цим маринадом залити сливи і притиснути меншою кришкою, щоб були погружені в маринад і додатково закрити кришкою відро.
Має стояти 1 добу, злити маринад і прокип’ятити його. Знову залити на добу сливи. Повторити цикл 3 доби.
На 4 добу злити маринад, сливи розкласти в стерильні банки; прокип’ятити маринад, залити його в банки і закрити.
Поверьте наслово, повозиться стоит - закуска офигенная
Здоровых людей нет, есть недообследованные